Žurka na "Marakani" može da počne, Zvezdi se otvorio put ka Ligi šampiona!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 19.05.2019.
19:57
Izvor: Sportske.net

Sjajna vesti stiže fudbalerima i navijačima Crvene zvezde u danu kada slave šampionsku titulu.

Epa/Valentin Flauraud
Epa/Valentin Flauraud

Povezane vesti

Veliko slavlje upriličeno je večeras na stadionu "Rajko Mitić" povodom šampionske titule koju je Crvena zvezda osvojila ove sezone, ali i one koja joj je pripala na osnovu odluke Skupštine FS Srbije.

Pred utakmicu poslednjeg kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Napretka igračima su uručene medalje i pehari, a na poluvremenu im je stigla fantastična vest iz Poljske.

U poslednjem kolu plej-ofa poljske Ekstraklase pala je odluka o novom šampionu, a titula je otišla u ruke fudbalera Pjasta koji su večeras savladali Leh iz Poznanja rezultatom 1:0 (1:0).

Legija je na svom terenu remizirala sa Zaglebjem (2:2), ali to nije bilo dovoljno da preskoči Pjast koji je danas stigao do prve titule u svojoj istoriji i predstavljaće Poljsku u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Fudbalerima i navijačima Crvene zvezde više od svega rečenog značiće podatak da je šampion Srbije zahvaljujući ovakvom raspletu u Poljskoj "upao" u grupu povlašćenih timova na žrebu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona!

Crveno-belima više nije bitno hoće li Ludogorec osvojiti titulu u Bugarskoj jer će svakako biti povlašćeni na žrebu za prvo i drugo kolo kvalifikacija.

To znači da Crvena zvezda u prva dva kola neće moći da se sastane sa Seltikom, Kopenhagenom, Dinamom iz Zagreba, BATE Borisovim, Astanom, APOEL-om Karabagom, Mariborom i verovatno Ludogorecom.

Crveno-belima to u mnogome olakšava put ka trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a što duže Zvezda ostane u borbi za evropsku elitu, to bi i plasman u Ligu Evrope bio bliži u slučaju eventualnog neuspeha.

Žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona zakazan je za 18. jun, a prvi mečevi prvog kola igraće se 9. i 10. jula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Sunday, 19.05.2019
21:27

Uz malo srece u 3 kolu moze da se izbori LE a onda u 4 sta bude bude...

avatar
marecareee
Sunday, 19.05.2019
20:42
avatar
Lav
Sunday, 19.05.2019
20:38
avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 19.05.2019
20:02

Odlicno...Ukoliko prodjemo u trece kolo kvalifikacija za LS, otvaramo sebi vrata za grupnu fazu LE. Idemo do jos jedne sezone u Evropi !

avatar
El Matador PFC-FCB
Sunday, 19.05.2019
20:40

Srećno u kvalifikacijama! Bićete minimum u plej-ofu za LŠ. Daj Bože da se u Beogradu igra i LŠ i LE pa da opet bude zajedničko evropsko proleće. Pozzz!

avatar
IDEA ponos severa
Sunday, 19.05.2019
21:35

djordjevicu ne prdi.Mutljate ili mutljate al svemu dodje i kraj. Docice i vasem lopovluku kraj