Žozeov recept ponovo radi - Englezi oduševljeni novim Murinjovim metodama!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 23.11.2020.
11:48
Izvor: Sportske.net

Kako je Žoze Murinjo za godinu dana promenio stav igrača Totenhema?

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Fudbaleri Totenhema odjednom su postali kandidati za titulu, nakon paljbe po njima posle poraza od Evertona u prvom kolu i potom kikseva sa Njukaslom i Vest Hemom.

Nekoliko nedelja kasnije, svi pričaju o Totenhemu sa šampionskim ambicijama, a za to još kako postoji razlog.

Pre svega, igra je i dalje "murinjovska", ali konačno donosi i rezultate i pokazuje da su igrači prihvatili promenu pre svega na mentalnom planu.

Murinjo je u više navrata govorio da dobri momci ne pobeđuju i da je potrebno da u svojim igračima malo probudi bes i "isprlja" ih. Najbolji dokaz za to je uticaj Hejbjerga na igru Totenhema, Danac je taj koji ide i "udara", pokreće tim i predvodi "murinjovske" šah partije.

Engleski mediji danas otkrivaju i da Murinjo ni jedan detalj ne prepušta improvizaciji.  Najpre je za to morao da ubedi ekipu da moraju da mu veruju kao i njegovom načinu igre, a to znači - nećemo imati mnogo loptu, ali kada je budemo imali, napašćemo brzo i konkretno do gola.

Tako je pao Mančester Siti. Tako je Pep Gvardiola pokazao da nije naučio lekciju o svojoj tvrdoglavosti. Kada Murinjo "našpanuje" svoju ekipu, onda ga je često dobijao na identičan način.

Takođe, Dejli mejl piše da je Murinjo opet onaj stari i da je pobedio svoj ego, te da je postao nikad bliži sa svlačionicom. Svakom igraču je pronašao "žicu", svakodnevno im šalje poruke ohrabrenja uz podsetnike na nove zadatke koji ih čekaju i podseća ih na način kako da iz izvedu.

Murinjo je otvoreniji i što se tiče atmosfere, osetio je pravi trenutak da "popusti", te navodno na treningu ima mnogo više šale i smeha, i to na račun svih igrača.

Igrači su prijatno iznenađeni njegovim pristupom, pošto su posle Poketinovog odlaska verovali da će naleteti na konzervativnog i tvrdog Murinja, što nije slučaj.

Portugalac je sada mnogo otvorenijeg uma i uvek je spreman na nove savete svojim igračima, pristupačan je i opušten što donosi rezultat i utiče pozitivno na ekipu.

Zaključak je da Murinju za sada ide odlično, "smeši" mu sezona sa mnogo više uspeha, oko sebe ima igrače koji mu sve više veruju, što je uvek bio ključ za najbolje rezultate sa njim na čelu.

Sledi ono pravo, posle pobede nad Sitijem, gostovanje Čelsiju pa derbi sa Arsenalom, dok sada svi nestrpljivo iščekujemo 16. decembar i duel Liverpul - Totenhem. 

baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lav
Monday, 23.11.2020
20:26

Pojesce ga Klop...

avatar
Mirjevac
Monday, 23.11.2020
19:43

Gvardiola je glupo i naivno naseo na Murinjov prigovor treneru engleske reprezentacie, kad je Murinjo pitao trenera engleske zasto i ko mu je naredio da igrac Citija Sterling ne igra u reprezentaciji i da ce Sterling biti odmoran protiv Totenhema! Gvardiola je naivno naseo na taj prigovor i nije pustio Sterlinga da igra! Svi znamo da Murinjo samo na prevaru i na gruboj igri moze da pobedi, to i Gvardiola zna ali naseda na te glupe Murinjove prevare!

avatar
Vojvoda Bački
Monday, 23.11.2020
15:15

Dobija ih Liverpul lagano, ne 3-0, 4-0, ali dobiće ih sa pola gasa. Ako tada i budu konkurenti za titulu, od tog trenutka sigurno neće više biti.

avatar
Mak-Juventino
Monday, 23.11.2020
14:43

Realno , Top 4 , ali ko zna ... Bitno ubio Pepa , ostalo ... :DDD

avatar
Crveni Lucifer
Monday, 23.11.2020
14:16

Englezi su takva sorta ljudi, vole strance samo ako su pobednici ma koliko god da su ljigavi i licemerni, klop je najbolji primer

avatar
Alex DeLarge
Monday, 23.11.2020
13:53

On je najbolji trener na svetu, dok pobedjuje...

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 23.11.2020
13:21

Pocinjem polako da vjerujem da ce biti nesto od ovog Murinjovog Totenhema. Sanse za titulu nemaju ni promil, pored ovakvog Liverpula, ali za LS svakako imaju. Protiv Celzija ce biti pravi ispit, protiv Arsenala laganica a sa Liverpulom niko nema sanse. Fudbalu nedostaje pravi Murinjo, onaj iz Celzija prvi put i Intera, pa donekle i Reala.