Znate li šta znači Pacinijeva proslava golova i kakve veze ima sa Lukom Tonijem?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 04.02.2018.
11:42
Izvor: Sportske.net

Često se Tonijeva čuvena proslava pogrešno tumači, a "Paco" i legendarni napadač "Azura" su u stvari sinhronizovali proslave...

EPA-EFE/MIGUEL ANGEL POLO
EPA-EFE/MIGUEL ANGEL POLO

Povezane vesti

Originalniji je Luka Toni. Ono što se često pogrešno predstavlja kao njegov način da pokaže navijačima da je čuo zvižduke, odnosno proslava golova tako što na prvi pogled "načulji uši" nije to što većina misli.

Naime, Luka Toni simulira takozvanog "udarnog ovna", najmoćnije hladno oružje srednjeg veka u Italiji. U pitanju je sprava kojom su se razbijala vrata ili slabiji zidovi u utvrđenjima, pa je legendarni italijanski napadač time pokazivao da je razbio protivničku odbranu.

Bilo je to u vreme njegove slave u Fiorentini, kada je Pacini počinjao karijeru, odnosno stigao iz Atalante pre 13 godina kao dečko koji obećava. "Paco" kako ga zovu zbog prezimena, a ne zbog toga što je "ludak" stavlja prste na oči kada postigne gol, sinoć je njegovu proslavu videla Španija kada je u dresu Levantea postigao prvi gol u Španiji.

Ova proslava nastala je kao reakcija na Tonijevu, kada je Pacini postigao pet golova u pet mečeva i onda pokazao Luki, "Jesi li video šta mogu", ostalo je dalje kroz karijeru, u kojoj je igrao za Samp, Inter, Milan, Veronu i sada Levante.

Ima 33 godine, ali nije još kraj.

"Lepo je ovde, ali nisam došao turistički"
, rekao je Pacini i dao gol kojim je Levante osvojio dragoceni bod protiv Madriđana

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Besplatan_tehnicki
Sunday, 04.02.2018
15:27

Kako su uvek ti zabari imali najbolje spiceve, Paco igracina.. a sta reci za Luku Tonija, Bog i batina