Znate li šta je "prokletstvo titule"? Antonio Konte zbog toga dobija otkaz?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 02.11.2017.
13:22
Izvor: Sportske.net

Pre godinu dana sve je bilo drugačije, ali prokletstvo ne miruje. I hoće li mu kartu u jednom pravcu ispisati onaj koga je ponizio prošle jeseni?

Beta/AP Photo/ Rui Vieira
Beta/AP Photo/ Rui Vieira

Povezane vesti

Antonio Konte svakako oseća vrelinu pred meč sa Junajtedom. Iako navodno ima poziciju u kojoj bi i ako dobije otkaz to došlo kao olakšanje, on je posle nekoliko smena prvi sledeći trener u ligi na koga se tipuje da bi mogao da dobije otkaz.

Kvota nije mala, 10, ali navike Romana Abramoviča su poznate. On je za svojih 14 godina smenio 12 trenera, a ova decenija je posebno opasna, klupa Čelsija je prava električna stolica, osetili su to i Anćeloti i Murinjo i Viljaš Boaš i Di Mateo koji je potrajao tek nekoliko meseci nakon što je osvojio Ligu šampiona.

E sada, postoji još jedna stvar koja nas tera da pomislimo da Kontea čeka fudbalska giljotina.

Ovo je kao neko prokletstvo, naime, u ovoj deceniji, smenjeno je čak četiri trenera koji su osvojili titulu u prethodnoj sezoni, jedan se povukao, naravno Ser Aleks Ferguson.

Ali pogledajte niz, Anćeloti je stigao do duple krune, on je sledeće sezone ostao bez trofeja i dobio otkaz.

Manćini je osvojio titulu 2012. naredne godine je smenjen, a Murinjo je po povratku u Čelsi takođe stigao do krune i otišao naredne sezone.

I onda prošle, Klaudio Ranijeri koji je sa Lesterom napravio čudo je takođe dobio otkaz usred sezone.

Postoji ono što se zove prokletstvo titule, osim Fergija koji se povukao, još je Pelegrini potrajao malo duže u Sitiju, ali generalno, četiri od poslednjih šest trenera sa osvojenom krunom su dobili otkaz u roku od 12 meseci ili manje.

Prošle godine je sve bilo drugačije kada je Junajted dolazio na "Stamford Bridž", primili su četiri komada, euforija je bila neverovatna, Konte je "palio" publiku, Murinjo mu je to zamerio.

Sada je Čelsi u nevolji, Junajted u mnogo boljoj poziciji, mada drugo mesto ne zadovoljava njihove ambicije.

Ako izgubi, hoće li Konte dobiti otkaz?

Ko zna, ali malo ko veruje da će preživeti čitavu sezonu. Jer, prokletstvo se očigledno nastavlja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

28 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Thursday, 02.11.2017
19:53

In Conte and False King we trust 😂😂😂😂

avatar
BojanMC
Thursday, 02.11.2017
19:38

Konte je genije. To je pokazao i sa Juveom i sa Italijanskom reprezentacijom gde je sa osrednjim timom dosao do polufinala i nesrecno ispao na penale od nemacke. Steta sto je tako veliki trener dosao da donosi titule tako malom klubu kao sto je celzi. Nadam se da ce uskoro dobiti otkaz a celzi neka za trenera dovede neku svoju legendu pa da ih svi razbijaju po 3:0.

avatar
RIP KOBE
Thursday, 02.11.2017
17:08

konte nije problem vec ocajan tim! pogotovu klupa! vilijan veoma los ove sezone!

avatar
Thursday, 02.11.2017
16:42

Kako će mu Murinjo presudit hahah kako će mu hladnu osvetu servirati.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 02.11.2017
17:26

Junajted je od 2002. godine dakle za 15 godina jednom pobedio na Bridzu i to 2:3 2012. godine kada su pri rezultatu 2:2 Ivanovic i Ramires dobili crvene kartone i ostali smo sa 9 igraca. Nakon toga Cicarito je dao gol iz ofsajda. Malo realnosti i postovanja molim. Navijaci Junajteda iz engleske vidim kazu da bi uvek prihvatili remi kod nas i da Celsi ispadne u trecu ligu da nebi opet mogli da nas dobijete u Londonu.

avatar
Friday, 03.11.2017
16:56

Zato vas je van gaal 2015 uništio u svim segmentima igre kada je lingard dao za 0-1 pa kasnije costa donio remiji.

avatar
NIKE
Thursday, 02.11.2017
16:02

Svi se mijenjaju samo brat KING ostaje vječno, mislim da će Roman prije sebe zamijeniti nego legendu naših Sportskih.net.

avatar
Carina_11303
Thursday, 02.11.2017
15:52

Sačekajmo da vidimo šta će se izdešavati. Svakako nam treba jedna velika pobeda. Ne rezultatski. Jedna dobra pobeda od 1-0 protiv Junajteda bi rasterala smarače od Kontea, još ako se poklopi sa tim da Siti ne pobedi Arsenal, već će se videti kako sviće.

avatar
Rooster
Thursday, 02.11.2017
17:53

To je dobro i za Tottenham.

avatar
AstorRed
Thursday, 02.11.2017
19:04

Sity nece pobediti Arsenal vec ce ih pregaziti,bice kao topovsko meso osecam :D :D Venger fazon ahahah

avatar
Pravi romanista
Thursday, 02.11.2017
15:46

Ljudi ovde vode raspravu da li je Matic bolji od Bakayoka,ili Kosta od Morate...Mislim da tu nema problema,Bakayoko i Morata odlicni igraci,Bakayoko sledece sezone jos bolji kad se navikne na ligu...Jednostavno Celsi nije kupovao dobro kad je roster u pitanju..Zapakosta je solidan,ali opet nije bolji od Mozesa iz koga je Konte izvukao maksimum...Za Alonsa zamene nema,ili je to Kenedi koji je u Celsi dosao kao krilni napadac...Treba dodati i da je Fabregas standardan ove sezone..sta reci...razumem Kontea sto hoce kreativnog veznog u ekipi ali Fabregas daleko od one igre kad je delio asistencije....Trenutno Siti u prednosti,ne samo zbog stanja na tabeli nego i zbog najduze klupe,ali treba sacekati..

avatar
AstorRed
Thursday, 02.11.2017
19:06

Sity u prednosti ?Mislis junated sada u derbiju?Ili se ti nadas da imate sanse za titulu ? :D ahahahahhha

avatar
Pravi romanista
Friday, 03.11.2017
16:27

Koji mi druze? Ne navijam ja ni za Siti ni za Celsi...Samo komentarisem trenutno stanje...Dajem prednost Sitiju zbog dobrih rezultata i najjace klupe,iako ne bih voleo da osvoje..

avatar
I am back
Thursday, 02.11.2017
15:03

Ajmo mou objasni mu neke stvari!

avatar
Thursday, 02.11.2017
14:54

Koji god trener dodje da ga zameni zavrsice na 10. mestu. Bio sam protiv otpustanja Murinja, a i sad sam protiv otpustanja Kontea. Ne mogu treneri ma koliko vrhunski da rade bez ispunjavanja njihovih osnovnih zelja, pogotovo zato sto nisu nerealne, da svake godine osvoje PL, mada je tim jos uvek u dobroj poziciji u LS. I dalje mislim da je ova prica oko otkaza cist medijski pritisak, nadam se da ce Konte dug niz godina ostati u Celsiju. Ovde na sajtu su mu zamerali sto ne vrsi visok presing kao prosle godine, jednostavno nemaju igracki kadar za to. Kad god su to uradili, Celsi je primio lake golove. Mnogo bolje smo delovali kad smo igrali na manje golova npr Tot, Borm. U nedelju Murinjo dolazi po bod i nadu da ce Celsi igrati otvorenije jer tad mogu da se nadaju pobedi.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 02.11.2017
17:22

I ja sam da Konte ostane ali kad ode da dodje Lampard kao trajno resenje na 10, 15 godina. Ima on da bude strasna trenercina to sam siguran.

avatar
Thursday, 02.11.2017
14:46

Nema od ovoga nista. Siguran sam da ce cekat kraj sezone da vide sta ce se napraviti. Ovo je njegova prva kriza rezultata ako se to moze i nazvati kriza jer je Celsi u PL 4, u LS na 2 mestu, u kupu su prosli dalje. Treba realno sagledati situaciju. Igra nije toliko losa, ipak se ekipa ne raspada, ne kukaju... Konte ce to srediti ali meni je osobno jasno da covek cini maksimum sa ovim igrackim kadrom koji mu je napravio nesposobni Emenalo! #CFC

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Thursday, 02.11.2017
14:45

kad se pobjeduje pretjeruje se u pohvalama a kad se gubi pretjeruje se u kritikama To valjda tako mora biti nije fer ali je tako

avatar
RealisticChelseaFan
Thursday, 02.11.2017
14:43

Kad ce Roman da shvati da je za uspeh potrebno vreme i sistemski rad na duze staze? Svaka njemu cast sto nas je uzdigao da budemo jedan od najboljih klubova u Evropi, ali zbog njegovog nerazumevanja u fudbal nikad necemo biti top klub koga ce svi da se plase, kao sto je to bila Barsa u Pepovo vreme, Junajted u eri Fergija, Bajern za vreme Hajneksa i da ne nabrajam dalje... Celsi nikada nece biti takav klub, dok god nas Roman tretira kao igracku za sopstvene hirove(moze mu se). Da, osvojili smo dve titule u tri sezone, ali pogledajte jedan Barnli dodje da Stamford Bridz da se nadigrava sa sampionom. U Fergijevo vreme taj Barnli je mogao samo da skine gace i da se nada da ce sto manje da boli...

avatar
NikkiCFC
Thursday, 02.11.2017
17:21

Mi smo takve sanse imali dva tri puta u poslednjih 10 godina da napravimo najbolji tim na svetu i uvek smo podbacili. Zamisli sad Salaha umesto Vilijana, De Brujena umesto Fabregasa. Felipe Luiza ili Bertranda za levog beka. Lukaku uz Moratu napred. Ili sad umesto 40 miliona funti i 35 za Bakajoka i Drinkvotera mogli smo da puknemo 80 za jednog Alkantaru, Veratija, Saula itd itd...

avatar
Webad
Friday, 03.11.2017
15:58

Jedan realan navijac Celzija u hordi ovih subjektivnih neznalica.

avatar
ZubA
Thursday, 02.11.2017
14:38

Znaci Arsen je siguran jos dugo u Arsenalu 🤔

avatar
The KING(visionary)
Thursday, 02.11.2017
14:34

Koliko god da podrzavam Kontea,u jednoj stvari ga ne razumem,zasto letos nije najurio Fabregasa decko ozbiljan fudbal ne moze da igra Belgija,Holandija to njegov sadanji nivo fudbala...Treba protiv Murinja da izvede 3-5-2 sa Kanteom,Drinkvoterom,Bakajokom unistice Junajted na sredini...

avatar
GagiGGMU
Friday, 03.11.2017
06:45

Tesko da ce ih unistiti ali ce svakako imati prednost sto Pogba ne igra