"Zlatna lopta", "zlatni dečak", "zver" koja je očarala Fergija, kakva šteta, proćerdana karijera, kraj u 31. godini!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 21.09.2019.
11:56
Izvor: Sportske.net

Turski drugoligaš objavio da je Brazilac završio karijeru....

EPA/Magi Haroun
EPA/Magi Haroun

Povezane vesti

Bio je najbolji igrač SP za mlade, osvojio Kopa Amerika sa Brazilom, bio i "Zlatni dečak" 2008. pokorio i Evropu sa Junajtedom, na kraju, karijera koja je obećavala završena je danas.

Sećate ga se, u Portugalu gde je nastupao za "Zmajeve" zvali su ga "Zver", Ser Aleks ga je doveo u Englesku za 30 miliona, igrao je više ili manje, ali uvek bio u konkurenciji. Imao je par povreda, incidente van terena, osvojio je četiri engleske, evropsku i svetsku titulu sa Junajtedom, prvo kod Mojesa, a onda kod Van Gala za njega nije bilo mesta u ekipi.

Za Andersona ili "Anda" kako su ga zvali saigrači, Fiorentina je bila promašaj, na kraju vratio se u domovinu, igrao za Internasional, imao probleme sa saigračima, posle pozajmice Koritibi, potpisao je za turskog drugoligaša Adanu.

Ipak, nije uspeo ovog leta da izbori mesto u timu i povukao se. Ostao je u turskom klubu, naime, biće ambasador Adane, a pristao je da mu primanja sa 600 000 budu smanjena tri puta. Time je dobio drugu vrstu finansijske sigurnosti, neće igrati, ali će od Turaka naplatiti novac.

Voleo je život, ne i da trenira, Ronaldo ga je prvi prihvatio, ali posle odlaska Portugalca, nije imao mnogo prijatelja. Uz to, "Ando" je sve više problema imao i sa Ser Aleksom zbog kršenja discipline.

Na ljubavnom planu mu je išlo dobro, tri žene, petoro dece, ima 31 godinu i kreće u novo životno poglavlje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Sunday, 22.09.2019
10:51

Ma sta je obecavalo? Jedan od najvećih Fergijevih promasaja

avatar
Mangus
Saturday, 21.09.2019
12:27

Dokaz koliko je zivot cudan, nepredvidiv i nekad nepravedan. Decko je osvojio brdo titula, njegov udeo u njima je bio mizeran. Pun para.
A jedan igrac kakav je Dzerard nikad nije uzeo titulu.
Da je ovaj covek trenirao, bio bi tenk, i verovatno u rangu, ako ne i bolji od CR-a ali dzabe