"Zlatna lopta" u rukama Ronalda!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 12.01.2015.
20:03
Izvor: Sportske.net

Na ceremoniji dodele prestižne nagrade u Cirihu predstavljen je najbolji fudbaler sveta za 2014. godinu, a to je Kristijano Ronaldo.

Beta/AP Photo/KEYSTONE,Ennio Leanza
Beta/AP Photo/KEYSTONE,Ennio Leanza

Povezane vesti

Došao je konačno dan odluke, Manuel Nojer, Leo Mesi i Kristijano Ronaldo su bili među nominovanima za najboljeg igrača na svetu u 2014. godini, a "Zlatna lopta" je na kraju otišla u ruke Kristijana Ronalda.

Favorit pred ovo takmičenje bio je upravo portugalski reprezentativac i fudbaler Real Madrida, Kristijano Ronaldo, koji je prethodne godine osvojio Ligu šampiona sa svojim Realom, bio dominantan u svim takmičenjima.

Manuel Nojer je osvajač Svetskog prvenstva, kao golman je predvodio svoju reprezentaciju u Brazilu, a sa svojim Bajernom iz Minhena je osvojio Bundesligu prethodne sezone i uneo je neku vrstu revolucije među golmanima.

Poslednji put golman je osvojio "Zlatnu loptu" 1963. godine, učinio je to Lav Jašin, a nakon Olivera Kana 2002. godine niti jedan golman nije bio nominovan.

Leo Mesi nije ništa osvojio prethodne sezone, iako je proglašen za najboljeg igrača najvažnijeg takmičenja na svetu, Svetskog prvenstva u fudbalu. Njegova Argentina je ostala poražena od Nojerove Nemačke u finalu sa 1:0 nakon produžetka.

Sva trojica su dobila poruke podrške pred dodelu "Zlatne lopte", Ronaldo od Nadala, Mesi od Luisa Enrikea i od Pabla Aimara, dok je Nojera podržao Dirk Novicki, legendarni nemački košarkaš.

Pred ovo proglašenje pobednika proglašeni su najbolji tim sezone, rezervni tim, kao i najbolji treneri u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Neposredno pred proglašenje najboljeg fudbalera sveta proglašena je i najbolja fudbalerka, a to je Nadin Hesler, igračica Volfsburga koja je sa tim timom i ove sezone osvojila Ligu šampiona.

Na kraju je Tijeri Anri otvorio koverat i proglasio Kristijana Ronalda za najboljeg na svetu!


Bila je ovo druga uzastopno osvojena nagrada "Zlatne lopte" za Kristijana Ronalda, treća ukupno. Mesi, Platini, Krojf i Van Basten su jedini igrači na svetu koji su osvajali ovu nagradu više od tri puta.

Ronaldo je imao ukupno 37,66% glasova, Mesi 15,77, Nojer je treći sa 15,72%.

Konačan poredak:

1. Kristijano Ronaldo
2. Leo Mesi
3. Manuel Nojer
4. Arjen Roben
5. Tomas Miler
6. Filip Lam
7. Nejmar
8. Hames Rodrigez
9. Toni Kros
10. Anhel Di Marija

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke