Zizu VS Pep - Ko je (naj)bolji?!

Autor: Milovan Longinov
sreda 26.02.2020.
12:12
Izvor: Sportske.net

Dani Alveš, Karles Pujol, Ćavi, Inijesta i Mesi pod palicom Pepa Gvardiole, ili Marselo, Serhio Ramos, Kros, Modrić i Ronaldo sa Zinedinom Zidanom? Ostaće večito pitanje na koje nećemo saznati odgovor - koji je najbolji tim u 21. veku, da li je to Pepova

EPA PHOTO / MICHELE LIMINA
EPA PHOTO / MICHELE LIMINA

Povezane vesti

Nažalost, Pep i Zidan nisu bili u isto vreme u Španiji, a još neverovatnije je da će se večeras, 26. februara 2020. godine, po prvi put sastati u jednom zvaničnom meču!

Jedini put do sada, Pepov Siti i Zidanov Real sastali su se na Internacionalnom kupu šampiona, 27. jula 2017. godine, kada su "Građani" slavili rezultatom 4:1. Ipak, dobro znamo da su te američke turneje rezultatski nevažne, tako da pravi spektakl očekujemo u sredu na stadionu "Santjago Bernabeu".

Timovi u različitim raspoloženjima ulaze u ovaj meč, a pre samo nedelju dana, delovalo je da je Real Madrid u daleko boljoj formi. Ipak, usledili su šokantni rezultati - remi sa Seltom, poraz od Levantea i povreda Edena Azara, pa Madriđani sada strepe pred dolazak plavih iz Mančestera.

Pep Gvardiola mora da ide na sve ili ništa u Ligi šampiona, jer je Liverpul predaleko i titula je već na "Enfildu". Katalonac je pod velikim pritiskom kao i svake sezone u Ligi šampiona, jer mu se zamera kako je jedino sa moćnom Barselonom uspeo da osvoji jedina dva trofeja 2009. i 2011. godine.


Zidan je, s druge strane, osvojio Ligu šampiona svaki put kada je u njoj učestvovao, pošto podsećamo da se prošle sezone vratio nakon što je Real ispao od Ajaksa u osmini finala.

Realu nikada ne nedostaje motiva u Ligi šampiona, Zidanu je to omiljeno takmičenje, ali sada je problem što u ekipi nema Kristijana Ronalda. Portugalac je gotovo sam vodio Madriđane ka sva tri trofeja, a njegov odlazak i dalje osete na "Bernabeu". Karim Benzema je u 2020. godini postigao samo dva pogotka u takmičarskim mečevima, Azar se povredio tek što se vratio, i Zidan traži novog vođu i lidera koji će donositi pobede svojim golovima.

Baner

Na drugoj strani, Siti je podigao formu pobedama nad Vest Hemom i Lesterom, u Madrid stiže samo bez Rahima Sterlinga, ali Gvardiolin tim ove sezone igra više timski i ne zavisi toliko od samo jednog pojedinca.

I tu dolazimo do onog ključnog pitanja koje uvek bdi nad glavom i Zidana i Gvardiole - da li su oni najbolji menadžeri današnjice, ili su samo imali tu sreću da Ligu šampiona osvajaju sa Leom Mesijem i Kristijanom Ronaldom?!

Sada, više nego ikada, ovaj duel će biti zanimljiv, Real ne sme da dozvoli drugu godinu za redom da ispadne u osmini finala, a Gvardiola da i četvrtu u nizu ne uradi baš ništa u Ligi šampiona sa Sitijem.

Sreda, 21:00, konačno i to da gledamo. Nažalost, i dalje nećemo dobiti odgovor na pitanje ko je (naj)bolji, ali ćemo svedočiti prvom, istorijskom susretu dvojice tvoraca ponajboljih timova u 21. veku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr Hari
Wednesday, 26.02.2020
16:59

Obojica su imali sreće: Pep Gvardiola da sedi na klupi Barse u vremenu Mesija, Inieste, Ćavija, Pujola itd., a magic ZiZu da sedi na klupi Reala u vremenu Čakira, Klatenburga, Kujpersa, Rocchija, Olivera, Kassaija itd.

Pep sada nema Messija, Iniestu, Ćavija, ali mu svejedno ni tri Messija ne bi pomogli protiv Realovih sudija. Sa druge strane Alžirac nema Portugalca, ali ima Ramosa koji podjednako dobro izvodi penale, a Vaskez, Ramos, Kros, Kazemiro i Modrić svakako mogu nadoknaditi simuliranja izlizanog u protivničkim šesnaestercima.

Ako City bude duplo bolji od Reala sudije će to lako nadoknaditi i nadmašiti, tako da će se mit o Alžircu nastaviti. Ako pak City bude 3-4 puta bolji (kao Ajaks prošle sezone), pa sudije to ne uspeju da nadmaše, onda će se nastaviti drugi mit o tome kako Real 'ne može' bez izlizanog, čijih je 85% izmišljenih penala i tap-inova iz ofsajada i faulova u napadu posledica sjajnih partija Čakira, Klatenburga, Kujpersa, Rocchija, Olivera, Kassaija itd. Pored toga večeras stari prijatelj Manzano nastavlja mit o izlizanom. :D:D:D

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 26.02.2020
15:26

Smejurija obojica nisi ni medju top100 trenera na svetu.

avatar
Oldboy
Wednesday, 26.02.2020
15:24

Najbolji trener današnjice je Jurgen Klop, a ova dvojica kad preuzmu timove sa ograničeni budžetima i krenu da osvajaju trofeje mogu da pricaju o tome koliko su dobri

avatar
Wednesday, 26.02.2020
15:22

Dida- Kafu, Stam, Nesta, Maldini- Gatuzo, Pirlo, Sedorf- Kaka- Inzagi, Sevcenko. Trener: Anceloti.

avatar
SL_Komedija
Wednesday, 26.02.2020
14:51

Da li su to najbolji timovi u istoriji teško je reći, ali Barsa je u svim takmičenjima u kojima je igrala bila dominantna, Real je samo u LŠ dobro igrao.

avatar
LFC*19
Wednesday, 26.02.2020
14:36