Život posle Prijovića - PAOK ubedljiv protiv grčke Zvezde

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 13.01.2019.
20:53
Izvor: Sportske.net

Nakon šokantnog poraza u grčkom kupu fudbaleri PAOK-a ubedljivo su slavili u prvoj prvenstvenoj utakmici u 2019. godini.

Epa/Sotiris Barbarousis
Epa/Sotiris Barbarousis

Povezane vesti

Lider grčkog šampionata počeo je da se navikava na život bez najboljeg strelca ekipe, pošto je i drugi meč u 2019. godini odigrao bez Aleksandra Prijovića.

Srpski reprezentativac napustio je Solun i prešao u Al Itihad iz Saudijske Arabije, a PAOK je posle šokantnog poraza u grčkom kupu slavio u prvenstvu.

Crno-beli iz Soluna savladali su Asteras na gostovanju rezultatom 3:0 (0:0) i tako nastavili trijumfalan niz započet 11. novembra.

Večerašnja pobeda bila je šesta u nizu, a ukupno četrnaesta na petnaest prvenstvenih mečeva, koliko ih je PAOK odigrao od početka sezone.

Do trijumfa na gostovanju u Tripolisu PAOK je stigao zahvaljujući dobrom otvaranju drugog poluvremena. Vierinja i Maurisio postigli su dva gola u 65. i 69. minutu i tako trasirali put ka novoj pobedi.

Gosti su deset minuta pre kraja ostali na terenu sa desetoricom usled drugog žutog kartona koji je zaradio Leo Matos. Trijumf PAOK-a ubedljivijim je učioni defanzivac Asterasa Konstantinos Trandafilopulos autogolom u drugom minutu sudijske nadoknade.



PAOK je tako zadržao osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Olimpijakos koji je ranije danas slavio na gostovanju Levadijakosu.

Ranije danas odigran je još jedan meč 15. kola grčke Super lige. Ekipa Milana Rastavca za koju nastupaju trojica srpskih internacionalaca odlolela je na gostovanju Panatinaikosu.

Ksanti je u Atini remizirao (2:2) sa Panatinaikosom zahvaljujući pogotku koji je u sedmom minutu nadoknade sa bele tačke postigao Matijas Kastro.

Bivši fudbaleri Partizana i Crvene zvezde Živko Živković, Aleksandar Kovačević i Petar Đuričković igrali su od prvog do poslednjeg minuta.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke