Život bez Nejmara - Tite protiv Nemaca otkriva 'Plan B'!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 13.03.2018.
14:52
Izvor: Sportske.net

Selektor petostrukog šampiona sveta saopštio je u ponedeljak spisak igrača na koje računa za predstojeće kontrolne utakmice sa Rusijom i Nemačkom.

Epa/Sebastião Moreira
Epa/Sebastião Moreira

Povezane vesti

Prošle nedelje je postalo jasno da Tite neće računati na prvu zvezdu reprezentacije zbog povrede stopala, ali se u Brazilu svi nadaju da će Nejmar biti spreman do početka Mundijala.

Sve ono što se dešava u taboru jedine selekcije koja nije propustila nijedan Mundijal biće praćeno sa posebnom pažnjom u Srbiji jer će "Karioke" biti rival našim "Orlovima" u trećem kolu Grupe E.

Juče smo preneli koje je sve igrače Tite uvrstio na spisak za pomenute kontrolne utakmice sa Rusijom i Nemačkom, a danas se uveliko spekuliše kako će izgledati sastav ekipe bez Nejmara. Ovo će biti posebno zanimljivo pitanje jer je do Mundijala ostalo tri meseca i nije isključeno da Brazil na startu turnira bude bez pomoći prve zvezde tima.

Nije velika nauka reći da će ekipa izgledati moćno sve i da Nejmar ne bude spreman za početak grupne faze, a evo kako bi trebalo da izgleda startna postava "Karioka" u tom slučaju, pod uslovom da ne bude nekih nepredviđenih okolnosti.

Brazil (4-1-4-1): Alison - Dani Alves, Markinjos, Miranda, Marselo - Kasemiro - Vilijan, Paulinjo, Renato Augusto, Kutinjo - Gabrijel Žesus;

Prethodna iskustva govore da će Titeov "12. igrač" Vilijan postati starter u odsustvu Nejmara, odnosno da će zauzeti mesto kraj desne aut linije, dok će Paulinjo morati da se preseli na levu stranu.

Utakmica sa Rusijom mogla bi da posluži za određene eksperimente ali mediji u Brazilu sugerišu da će protiv Nemačke igrati tim bez Nejmara.

Ukoliko se osvrnemo na sve ono što je Tite radio od preuzimanja nacionalnog tima jasno je da postoje igrači koji se mogu smatrati najvažnijim karikama u lancu, a među njima je i Nejmar.

Pored Nejmara takav status imaju još Paulinjo, Renato Augusto, Alison i Markinjos, a tu su još Kutinjo i Vilijan. Pomenuta šestorica su uz Nejmara i još osmoricu igrača već obezbedili mesto u avionu za Rusiju jer je selektor napravio preliminarni spisak od 15 igrača na koje sigurno računa.

Na konačnom spisku naći će se 23 fudbalera što znači da će predstojeći mečevi predstavljati određenu vrstu filtera koji će Titeu poslužiti da selektira igrače za upražnjena mesta.

Utakmica sa Rusijom na programu je 23. marta, dok je repriza polufinala Svetskog prvenstva iz 2014. godine zakazana za 27. mart.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brazilero11
Wednesday, 14.03.2018
03:13

Imam osjecaj da Njemci pucaju ovo svetsko, dugo igraju isti igraci i da ce im se desiti ono sto i Spaniji. Nadam se da Brazil osvaja.

avatar
Hitch
Wednesday, 14.03.2018
02:16

Meni ovaj Brazil nije nista posebno, mada su impresionirali u kvalifikacijama. No, sacekao bih ipak da se sudare sa mnogo disciplinovanijim evropskim selekcijama, tada ce se znati kakvi su. Odbrana ne uliva povjerenje. Alves mator i preofanzivan, kao i Marselo. Miranda, Markinjoš, OK. Vezni red radilice, napad solidan i bez Neja. Vidjecemo.

avatar
Tuesday, 13.03.2018
16:07

švabe to osvajaju imam neki osećaj

avatar
dolf
Tuesday, 13.03.2018
20:19

Ne zaboravi Francuze i Spance, ozbiljne su to reprezentacije i ne treba ih lako otpisivati...

avatar
deki trbic
Tuesday, 13.03.2018
23:30

to je tacno, ali Nemci su Nemci, kod njih se igra disciplinovano i sto je najbitnije imaju dosta igraca koji igraju duze zajedno i mnogi u istom klubu Bayern.