Živi nada Čelsija! Neuništivi VBA, a konačno imamo jedan tim koji je zvanično ispao (PREGLED)

Autor: Pavle Knežević
nedelja 06.05.2018.
19:55
Izvor: Sportske.net

Čelsi je pobedio Liverpul i zakomplikovao trku za Ligom šampiona. Na dnu se tek ništa ne zna.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Ništa još nije gotovo! Osim šampionske trke, naravno. Pehar je danas uručen Mančester sitiju, svi na stadionu su poslali poruku podrške ser Aleksu Fergusonu, ali meč sa Hadersfildom završen je 0:0, tako da su "građani" ostali bez nekoliko rekorda.

Ali, Junajted, Liverpul i Totenhem si izgubili, tako da je sada trka za Ligom šampiona stvarno uzbudljiva. Junajted je poražen od Brajtona u petak 1:0 i sada ima 77 bodova. Liverpul je popodne izgubio od Čelsija 1:0 i ima 72 boda, ali i meč više od Totenhema, koji ima 71 i Čelsija, koji ima 69.

Vest Bromvič Albion nastavlja da ispisuje filmsku priču, pošto i dalje nije ispao iz lige. "Vrećice" se nisu uplašile ni Totenhema, kome je pobeda trebala da bi pobegao Čelsiju.

VBA je, ipak, odolevao svim napadima i u trećem minutu nadoknade je golom Džeka Livermora došao do trijumfa 1:0 i do sva tri boda, što je izazvalo ogromno slavlje. To je treća pobeda uz dva remija od kada je ekipu preuzeo Daren Mur.

Vest Bromvic slavlje

Vest Brom je, naravno, još daleko od opstanka, jer moraju da se poklope i drugi rezultati. Prvi od njih je da u utorak Svonsi i Sautempton odigraju nerešeno, a onda bi tek pobeda nad Kristal palasom narednog vikenda eventualno mogla da donese opstanak.

Palas je u gostima pobedio Stouk 2:1 i poslao ga na dno tabele, odnosno direktno u Čempionšip, a sebi i definitivno potvrdio opstanak u premijeršipu. Zanimljivo je da su "grnčari" prvi tim koji je ove sezone definitivno ispao, a to se desilo tek kolo pre kraja.

Biće sada jako zanimljivo u borbi za opstanak. VBA ima 31 bod, Svonsi i Sautempton po 33, ali su "labudovi" u opasnoj zoni. Hadersfild ima 36, a Vest Hem 38. Sve te ekipe osim VBA imaju još dva meča do kraja, tako da nas čeka uzbudljiva sedmica.

Sautempton je bio blizu pobede protiv Evertona, ali je u 85. minutu ostao sa desetoricom na terenu, da bi posle toga primio gol u šestom minutu nadoknade vremena. Svonsi je pretrpeo i treći uzastopni poraz, ovog puta od Bornmuta 1:0, tako da ga čeka borba za goli život u poslednje dve utakmice. Okršaj sa Sautemptonom u utorak je meč sezone sada za oba tima.

Arsen Venger

Arsenal se danas oprostio i od Arsena Vengera, koji je poslednji put vodio "tobdžije" na Emirejtsu. Ekipa mu se odužila "petardom" protiv Barnlija. Meč nije imao rezultatskog značaja.

Rezultati 37. kola Premijer lige:

Brajton - Mančester junajted 1:0
Stouk - Kristal palas 1:2
Bornmut - Svonsi 1:0
Lester - Vest Hem 0:2
Votford - Njukasl 2:1
VBA - Totenhem 1:0
Everton - Sautempton 1:1
Mančester siti - Hadersfild 0:0
Arsenal - Barnli 5:0
Čelsi - Liverpul 1:0


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Naka TZ (CFC)
Sunday, 06.05.2018
21:03

Celzi najbolji kada je najteze milion puta se to pokazalo.Tottenham nema auru pobjednika niti sampionskih pretenzija kako u ligi prvaka tako i u Engleskoj i mislim da je za Englesku bolje da Celzi uzme to 4 mjesto.Tottenham mozda kikse protiv Newcastla ili Lestera a Celzi mora svoje posljednje 2 utakmice da pobjedi.Mislim da Liverpul nece ispasti iz LP jer ce dobiti Brightona sigurno kod kuce.Nadam se da ce Celzi uspjeti da obezbjedi ligu prvaka valjda nisu kasno se probudili.

avatar
Marcos Alonso
Sunday, 06.05.2018
20:17

ajde sve,ali West Ham.. stvarno je bilo meceva kada drze sve u svojim rukama i ispuste pobjedu cak i izgube,steta ako ne bude LS

avatar
Sunday, 06.05.2018
20:07

Sezona u kojoj će se kako stvari stoje ostati u ligi sa najmanjim brojem bodova u ovom formatu takmičenja. Ako bude remi na meču Svonsija i Sauthemptona, sigurno. Nadam se da južnjaci ipak neće ispasti a samo pobeda im igra u tom meču.