Zimski raspust i u Premijer ligi!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 18.04.2018.
15:21
Izvor: Sportske.net

Velika promena će uskoro biti usvojena, igračima će svanuti.

Epa/Focke Strangmann
Epa/Focke Strangmann

Povezane vesti

Premijer liga važi za jednu od najboljih, ako ne i najbolju fudbalsku ligu na svetu.

Ono što ovo takmičenje krasi je to što svako može da pobedi svakog, kvalitet je na najvišem mogućem nivou, a engleska PL se godinama unazada izdvaja i po tome što za razliku od ostalih liga nema definisanu zimsku pauzu.

Sezona jednostavno traje od prve polovine avgusta do sredine maja, pauze se prave jedino tokom reprezentativnih ciklusa, dok ostale elitne evropske lige izdvoje makar dve nedelje uglavom u januaru, kako bi se igrači odmorili i kako bi se smanjio rizik od povreda.

Još jedna dobar razlog za zimsku pauzu je i to što bi taj prekopotreban odmor dozvolio igračima da što svežiji brane boje svoje reprezentacije na nekom od velikih takmičenja nakon sezone.

Tako je u Engleskoj predloženo, da se organizuje dvonedeljna pauza krajem januara i početkom februara 2020. godine, kako bi igrači što svežiji i spremniji dočekali Evropsko prvestvo koje sledi nakon takmičarske sezone 2019/20.

Prema poslednjim informacijama FA se dogovorio sa predstavnicima Premijer lige i nižih liga i ostaje samo da se sve ozvaniči, a očekuje se da će se to dogoditi po završetku aktuelne sezone.

Dakle, igrači će imati luft od dve nedelje da se odmore i nakupe energiju za nastavak napora kako u PL, tako i u kupovima, ali i u evropskim takmičenjima, a da pritom neće biti promena u ludom prazničnom rasporedu koji je zaštitni znak engleskog fudbala.

Poznat je da se oko praznika igraju čak četiri runde, pa se to neće menjati, kako je donekle zaštitni znak PL, a nema sumnje i da bi sponzori, kao i navijači, koji obožavaju taj period, napravili problem ukoliko bi bila donešena odluka da se raspored za kraj decembra proredi.

Tako da, praznična ludnica u PL i nižim engleskim ligama će ostati na snazi, a igrači će nakon toga imati dve nedelje da se oporave i što spremniji dočekaju nastavak sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Wednesday, 18.04.2018
19:01

Dobro resenje. Posebno mi se svidja sto ostaje praznicni duh igranja za Novu godinu i Bozic. A opet dosta su trpeli u evropi zbog toga sto nije bilo pauze. Ovako kraj januara, pocetak februara idealno resenje.

avatar
Robert Bob Paisley
Wednesday, 18.04.2018
17:57

Dobro su se setili. Ocekujem jos jace engleske klubove u LS sledece godine.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 18.04.2018
15:39

Jednu od dve najbolje.