Zimbabve kao nekada "plavi" - platite ili ne igramo!

Autor: Beta Beta
petak 21.06.2019.
17:52
Izvor: Beta

Reprezentacija Jugoslavije je svojevremeno tražila bonuse od saveza koje na kraju nije ni dobila, Afrikanci prete štrajkom.

Epa/Khaled Elfiqi
Epa/Khaled Elfiqi

Povezane vesti

Fudbaleri Zimbabvea zapretili su da će bojkotovati današnju utakmicu protiv Egipta, na početku takmičenja Kupa afričkih nacija, pošto nisu dobili plate.

Sastanak igrača i čelnika Fudbalskog saveza Zimabvea održan u četvrtak u hotelu u kome je smeštena ekipa, propao je, pa su igrači zapretili bojkotom, rečeno je agenciji Asošiejted pres iz izvora bliskim reprezentaciji.

Prva utakmica na Kupu afričkih nacija između domaćina turnira Egipta i Zimbabvea na programu je večeras od 22 časa po srednjeevropskom vremenu u Kairu.

Reprezentativci Zimbabvea nisu sinoć trenirali i veći deo dana proveli su u hotelskim sobama, pre nego što su se sastali sa čelnicima Saveza. Oni zahtevaju da im se isplaćuju naknade za Kup afričkih nacija, zajedno sa naknadama koje im se duguju od učešća na prošlomesečnom regionalnom turniru.

Pojedini igrači su tražili da budu oslobođeni dužnosti iz reprezentacije, kako bi se vratili kući.

Fudbalski savez Zimbabvea saopštio je da će se večerašnja utakmica odigrati i da nije bilo pretnji štrajkom, što su negirala petorica igrača i zvaničnik reprezentacije u izjavi za AP. Oni su rekli da su pregovori u zastoju.

Afrički fudbal je u velikim problemima, posle navoda o korupciji i finansijskim malverzacijama, pa je FIFA imenovala svoju generalnu sekretarku Fatmu Samuru da predvodi Afričku fudbalsku konfederaciju u narednih šest meseci.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke