Zidan otišao pre 200 dana, njegovi tragovi u Realu izbrisani!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 17.12.2018.
19:38
Izvor: Sportske.net

Šta se sve izdešavalo u Madridu od kako je Zidan "digao sidro".

EPA-EFE/FERNANDO ALVARADO
EPA-EFE/FERNANDO ALVARADO

Povezane vesti

Zinedin Zidan je na iznenađenje mnogih preuzeo madridski Real u januaru 2016. godine od Rafe Beniteza, došao je sa iskustvom treniranja rezervnog tima Madriđana, Kastilje.

I dok navijači nisu očekivali previše, makar ne u prvoj sezoni, legendarni Francuz je za samo par meseci osvojio Ligu šampiona.

Nakon toga, u naredne dve sezone, doneo je u vitrine "kraljevskog" kluba još dva trofeja u LŠ, ali i jedan Superkup Španije, dva UEFA Superkupa, jednu titulu u Primeri, a osvojio je i dva Svetska klupska prvenstva.

Napustio je klub samo pet dana od osvajanja trećeg uzastopnog trofeja u Ligi šampiona, čini se da nije uspeo da se dogovori sa predsednikom Florentinom Perezom oko brojnih stvari, nakon njega sidro je digao i najbolji igrač kluba, Kristijano Ronaldo, koji opet, zbog nesuglasica sa Perezom, prelazi u Juventus.

Zizu je još uvek bez posla, a njega je na klupi Reala nasledio Julen Lopetegi, koji je zbog Reala ostao bez selektorske pozicije u reprezentaciji Španije, samo dan pred početak Mundijala u Rusiji.

Julen Lopetegi

Ispostavilo se da nije najbolje promislio kada je odabrao da Real pre reprezentacije, zaradio je otkaz nakon istorijskog niza od 481 minut bez postignutog pogotka, ali i debakla u "El Klasiku", Real je ponižen na "Kamp Nou" sa 5:1.

Nasledio ga je Santijago Solari, koji je poput Zidana kormilo preuzeo iz Kastilje.

Argentinac je napravio velike rezove, Isko i Asensio su bačeni u drugi plan, Navas je ostao i bez minutaže u Ligi šampiona, a timu su priključeni mladi igrači poput Rehuilona, dok su veću šansu dobila letošnja pojačanja Odriozla i Vinisijus, kao i talentovani Dani Sebaljos.

Markos Ljorente je dobio priliku umesto Kazemira, mladi Španac je ubrzo postao standarad kod novog trenera, jer je pokazao da ima kvalitet za najviši nivo.

Santijago Solari Real Madrid

Sada sledi Svetsko klupsko prvenstvo, Solari je do "Mundijalita" upisao devet pobeda i dva poraza (Eibar i CSKA Moskva su slavili sa po 3:0), ali Madriđani imaju šansu da se u finišu godine okite trofejem u UAE, dok je klub među 16 najboljih u Ligi šampiona i Kupu kralja.

Bilo kako bilo, svašta se promenilo od kako je klub pre tačno 200 dana napustio Zidan, ali gotovo svaka promena bila je negativna.

Smena generacija je neophodna, pojačanja u svim linijama su neminovnost, Solarijev cilj je da smanji troškove na pijaci inkluzijom mladih igrača, za sada po tom pitanju obavlja dobar posao, ali svi znamo da se u Realu računaju samo rezultati, pa je pitanje da li će Argentinac voditi klub i po završetku tekuće sezone.

Suma sumarum, prošlo je 200 dana od odlaska Zidana, a ove stvari su se dogodile u klubu u međuvremenu.

- Odlazak najboljeg igrača Kristijana Ronalda u Juventusa za 100 miliona evra
- Postavljanje za šefa struke Julena Lopetegija
- Poraz u finalu UEFA Superkupa od gradskog rivala Atletika
- Dolasci Tiba Kurtoe, Alvara Odriozole, kao i mladih nada, golmana Lunjina i ofanzivca Vinisijusa (još 2017. godine plaćenog Flamengu 46 miliona evra)
- Najneuspešniji niz u istoriji kluba, 481 minut bez postignutog gola
- Debakl u "El Klasiku", poraz na "Kamp Nou" od 5:1
- Uručivanje otkaza Lopetegiju već u oktobru, postavljanje na mesto šefa struke Santijaga Solarija
- Ozbiljnija minutaža za mlade igrače poput Rehuilona, Odriozole, Vinisijusa, Ljorentea i Danija Sebaljosa
- Smanjenje minutaže Isku i Asensiju, igračima koji su samo minule sezone bili među najboljima u klubu
- Prolazak u nokaut fazu Lige šampiona sa prvog mesta u grupi, uprkos porazu kod kuće od CSKA (0:3), najubedljivijem u istoriji LŠ na "Bernabeu"
- Prolazak među 16 najboljih u Kupu kralja preko niželigaša Melilje, u narednoj fazi ih čeka "dželat" iz minule sezone, Leganes

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Tuesday, 18.12.2018
16:24

Koliko je dobar Zizu vidi se sada. Baš me zanima da li će proći Ajaks?

avatar
NikkiCFC
Monday, 17.12.2018
23:40

Zidan ako izuzmemo sto je imao sudije i srecu u LS nije nista uradio. Real ce i ove sezone da zavrsi treci.

avatar
Jerome Drake
Monday, 17.12.2018
22:43

Ličnost prava! Faca. Zinedin Zidan broj jedan!

avatar
conecorleone
Monday, 17.12.2018
22:33

Dobro si procitao Harisa: 3 ls,2 svetska klupska prvenstva,superkkup Spanije i Primeru za samo 2,5 godine. Doktor,ne treba nikom da dokazuje svoju klasu.

avatar
GO HARD
Monday, 17.12.2018
21:27

Treba vise igraca poput Sebaljosa i Ljorentea koji ce raspaliti vatru i koji su zeljni za igrom. Kros i dalje ima ambicija, Modric je nema sledeci korak treba biti zamena za Modrica jer njegova karijera uskoro se blizi kraju, razumno, postigao sve sto bi pozeleo. Vratiti Thea na zimu i smanjiti svaku mogucu minutazu Marsela koji je bezvoljan. Vratiti Hermosa da bude ozbiljnija konkurencija Varanu i Ramosu. Hitno dovesti napadaca koji daje golove a Benzema neka igra laznu 9 ku.

avatar
adidas forever
Monday, 17.12.2018
21:25

I kada se podvuče crta i stvari objasne 'jezkom Reala' (istim onim kojim se objašnjavalo kako je Zidan 'veliki trener'), jasno je da je Real uspešniji bez njega negoli sa njim u istom periodu prošle godine, jer:
- Real zaostaje manje za Barsom nego u decembru 2017.
- plasirali su se u nokaut fazu LŠ sa prvog, a ne sa drugog mesta.

avatar
conecorleone
Tuesday, 18.12.2018
18:03

2017 te uzeo ligu i ligu sampiona,prosle sezone su lose startovali plus je najbolji igrac bio pod suspenzijom a cim su se stabilizovali uzeli su ls.

avatar
conecorleone
Wednesday, 19.12.2018
14:05

Znalac,najbolji igrac u istoriji Reala uz Di Stefana je Ronaldo koji je i najbolji strelac kluba,to da je Modric bolji okaci macku o rep a njegova suspenzija je uticalal na start prosle sezone. Stalno se hvatas za proslu godinu koja je unapred zrtvovana a ne pominjes 2017 tu gde je uzeta Primera i ls dominantno.

avatar
adidas forever
Tuesday, 18.12.2018
21:23

Čemu poređenje baba i žaba? Sada nije maj 2019. već decembar 2018., poredi se Real danas sa prošlosezonskim i 'dokazuje' se kako je Real 'propao'. Dakle nije pitanje šta je Real osvojio na kraju sezone 2016/17, niti na kraju sezone 2017/18, već gde je OVAJ Real u svim takmičenjima u odnosu na ONAJ Real u ISTOM periodu prošle godine? Bolji ili gori (bez filozofiranja zašto, kako itd.)?

Iako nebitno za ovu priču nešto ne sećam da je Luka Modrić bio pod suspenzijom prošle godine.

avatar
Boixos_Nois
Monday, 17.12.2018
21:06

Real je prošle sezone u ovo vrijeme imao veći zaostatak za Barselonom nego ove bez Zidana i Ronalda.

avatar
conecorleone
Tuesday, 18.12.2018
18:02

Prosle sezone je Barselona bila u boljoj formi od starta pa suspenzija Ronalda koja je poremetila citav tim. Sto ne pomenes pretproslu sezonu kad je uzeo duplu krunu ili cak to da ima pozitivan skor i sa Barsom i Atletikom.

avatar
Boixos_Nois
Tuesday, 18.12.2018
19:32

To jeste tačno da je Barsa bila u boljoj formi nego ove ali to neće promjeniti činjenicu da je Real i ove i prošle sezone bilo loš. A predprošle sezone bi i Levante osvojio titulu da su imali onakvu pomoć sudija. Ajde to što je se Realu pomagalo nego je i Barselona redovno bila zakinuta u dosta utakmica za bodove. Najočitiji primjer je utakmica protiv Betisa kada je lopta bila barem 1 metar u golu ili protiv Viljareala nakon onih penala što nisu svirani Barseloni kada je Pike pljeskao predsjedniku Španskog saveza :D