Zidan heroj Madrida, pobedio i Pereza, ispunio sva četiri obećanja!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 02.02.2020.
11:46
Izvor: Sportske.net

Francuz istrajao i sada mu se navijači klanjaju...

EPA-EFE/FERNANDO ALVARADO
EPA-EFE/FERNANDO ALVARADO

Povezane vesti

Real je dobio Atletiko, Zidan je heroj dana u madridskim medijima, nadmudrio je Simeonea njegovom taktikom, povećao prednost na vrhu. Real je osvojio Superkup, vodi u prvenstvu, u četvrtfinalu je kupa, osmini Lige šampiona. Jasno, odlučujući meseci slede, ali svejedno, tim je na dobrom putu, a Zidan je kako tvrdi "Marka" ispunio sva četiri obećanja koja je dao na početku sezone kada su mnogi sumnjali.

Prvo, Real je teško pobediti. I kada ne igraju dobro, oni uspevaju da odole, nije slučajno što su 21 meč bez poraza u svom takmičenjima, 16 pobeda i 5 remoja. Oni su izgubili poslednji put u trećoj nedelji oktobra, od tada su prepuastili samo šest bodova. Izgubili su jedino od Majorke u Ligi, a u 2020. je Zidan pokazao da je tempirao formu, pobeđeni su Hetafe, Sevilja, Valjadolid i Atletiko.

Drugo, odbrana je od čelika. Ono što je predstavljao Atletiko, sada je Real. U sva tri derbija ove sezone sačuvali su mrežu u Madrilenju, a letos su im komšije dale sedam golova u prijateljskom meču u Americi. To je dokaz koliko je Zidan radio na odbrani i uspeo u nameri da stvori ekipu kojoj je dovoljan gol da pobede, kao što je bilo juče i u Valjadolidu. Polovinu mečeva ove sezone je Real sačuvao mrežu.

Zidan je uspeo, što je jedna od najvažnijih stvari da progura svoje ideje, da sačuva ekipu, da ne učini da tim zavisi od Azara, a sa druge strane vratio je Iska, ali i istrajao sa Valverdeom. Obično je igrao sa pet vezista, ali je posle lošeg prvog poluvremena protiv Atletika promenio formulu i dobio meč. Ekipa mu veruje, ima hrabrosti da se menja tokom meča, kada su ušli Lukas Vaskez i Vinisijus, Zidan je pokazao da svaki igrač ima ulogu.

Pobeda će, kako se Zidan i nadao dodatno oslabiti rivale, Atletiko je van trke, a Barsa će svaki meč morati da igra pod pritiskom. Dodajte tome da će drugi "El Klasiko" biti igran u Madridu i jasno je da je za sada Francuz ispunio sve četiri stvari koje je naumio i to bez pojačanja. Uspeo je da izdrži napad Pereza da ne dovede Eriksena, insistirao je na Valverdeu koji je nezamenjiv, ne treba mu Bejl, i na kraju krajeva, izuzev Mendija i povređenog Azara ostali imaju malo prostora, mada ih drži kao deo tima.

Isterao je svoje i pokazao da je bio u pravu kada je rekao da ovaj tim nije još istrošen i da su sposobni da vrate titulu na "Bernabeu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Sunday, 02.02.2020
15:41

Bravo ZiZu ! Stile italiano ...

avatar
Breaking Bad
Sunday, 02.02.2020
15:36

Mendi je jedan od glavnih "krivaca" za ovakvu granitnu odbranu, Marselo jeste legenda kluba i jedan od najboljih lijevih bekova ikada, ali ipak preveliki je danak ekipa plaćala zbog njegove katastrofalne defanzive. Što se tiče ofanzive, Marselo je dosta bolji u ofanzivi, to nije potrebno ni naglašavati, ali ipak Mendi je trenutno bolja opcija upravo zbog ovih defanzivnih sposobnosti, a i juče smo vidjeli da mu i napad nije nepoznanica.

avatar
Badr Hari
Sunday, 02.02.2020
14:54

'Nadmudrio' je Simeonea svojom, a ne njegovom 'taktikom', jer Simeoneova taktika nikada nije bila pokrasti protivnika sudijama. Naravno da je Real teško pobediti i kada ne igraju dobro, jer im sudije uvek igraju odlično.

A što se bodova tiče, sa sve sudijskim krađama osvojili su tek 49 od mogućih 66, što ne da nije impresivno već bi ih držalo na barem 8 bodova zaostatka za vodećima da Barsa i Atletiko nisu očajni. Ali je bio u pravu kada je rekao da ove sudije još nisu istrošene. :D

avatar
RocknRolla
Sunday, 02.02.2020
12:56

Sposobni su da se bore za trofeje iskljucivo njemu, videli smo sta su uradili Lopetegi i Solari,jedno veliko nista. Jednostavno, Zidan je bio veliki igrac i sad je veliki trener a to dokazuje i u drugom mandatu u Realu. Svaka cast kako se nosi sa pritiskom,velika licnost.

avatar
RocknRolla
Sunday, 02.02.2020
13:01

iskljucivo zbog njega*

avatar
Amalainter
Sunday, 02.02.2020
13:45

Istina ali plasi se da podmladjuje ekipu..Samo da ne ode opet na kraju sezone i ostavi brodolom kao Ferguson u Mancesteru ili Mourinjo svojevremeno u Interu..
Vecina igraca igra zadnju ozbiljnu sezonu