Zidan brani svoje i ima odgovor za kritičare, odgovori stižu sa svih strana

Autor: Beta Beta
ponedeljak 06.07.2020.
18:51
Izvor: Beta

Kritike na račun sudija sve veće kako je Real bliži tituli.

EPA-EFE/Juan Herrero
EPA-EFE/Juan Herrero

Povezane vesti

Što je Real Madrid bliži tituli, to su sve veće optužbe da ima pomoć sudija, a trener fudbalera "kraljevskog kluba" Zinedin Zidan kaže da je umoran od tih priča.

"Umoran sam od toga da uvek govorim o istoj stvari. Ispada da pobeđujemo samo zahvaljujući sudijama, a to nije tačno. Real Madrid i njegovi igrači zaslužuju poštovanje", rekao je Zidan.

Real je pobedio Bilbao sa 1:0, golom iz penala koji je dosuđen nakon pregleda VAR-a. Bila je to sedma uzastopna pobeda Reala, a druga zaredom u kojoj je trijumfovao golovima iz penala.

Madridski klub ima četiri boda više od drugoplasirane Barselone, četiri kola pre kraja šampionata.

"Naši rezultati nisu bili dobri, ali istina je da na mnogim utakmicama VAR nije bio fer i kao da favorizuje jednu ekipu", rekao je prvi čovek Barselone Đozep Marija Bartomeu.

Na istoj utakmici, Bilbao - Real, sudija nije dosudio penal za domaći tim uprkos velikim prigovorima igrača.

"Primetili smo kojim putem idu ove odluke u poslednjih nekoliko kola. Svako može sam da donese zaključak",
rekao je kapiten Bilbaa Iker Munain.

Baner

Fudbaleri i trener Barselone su već kritikovali pojedine odluke, ali je ovo bio prvi put da je Bartomeu oštrije govorio o tome.

"Ovo je najbolja liga na svetu, ali VAR ne radi kako bi trebalo da radi. VAR ne koristi pošteno otkako se nastavilo prvenstvo", rekao je on.

Pre nego što se Bartomeu oglasio, Serhio Ramos je imao svoje viđenje: "Ako je neko grešio i nije postizao golove, trebalo bi da bude samokritičan i da pogleda u vlastito dvorište".

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone nije među onima koji misle da Real ima pomoć sudija i VAR-a.

"Moguće je pogrešiti, ali VAR je pošten prema svima. Naravno da će tim poput Reala imati više penala jer napada više nego što to čine drugi timovi",
rekao je Simeone.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Los Merengues
Tuesday, 07.07.2020
16:39

Lepo je Simeone rekao.

avatar
xenon 1989
Tuesday, 07.07.2020
11:31

Jedino jače od Realovih pljački su 'odbrane' tih pljački od strane kraljevske dečice. Pravi rasadnik bisera koji donosi gomilu smeha. :D Od onih nemaštovitih tipa 'penal čist k'o suza' i 'jeste bio u ofsajdu', preko 'to su ispravne sudijske odluke jer je Barsa pokrala Čelzi' ili 'sve je ok jer je trebalo biti suđeno 17 penala za Real u El Klasiku', pa sve do toga da je penal 'čist k'o suza ako je lopta upućena zgaženom igraču', a ako mu nije upućena lopta onda 'mogu da ga gaze koliko žele i nema govora o faulu, a kamoli penalu'. :D Uz naravno 'ozbiljne' kritike 'sportkim' kako ih nije sramota da pišu o Realovim krađama, jer kao što znamo nije sramota krasti, već je sramota pisati o krađama i pominjati krađe. :D

avatar
Misosesic
Monday, 06.07.2020
21:48

Bravo za Simeonea.

avatar
Badr Hari
Monday, 06.07.2020
20:16

Ma umoran sam od toga što nas svi proglašavaju lopovima dok bezočno krademo. :D

avatar
Mirjevac
Monday, 06.07.2020
20:06

Hahaha Zidan brani, nemoze on nista da odbrani, sudije i Var spanije cak kritikuje i predsednik spanske La Lige! Kad i predsednik spanske lige kritikuje sve to sto rade sudije i Var spanije, onda tu nema odbrane i kad ceo svet sve to vidi, tu nema odbrane! I ranije se sve znalo da real potplacuje ne samo spanske sudije vec i i one koje sude na internacionalnim kupovima! Zato zidane ne brani ono sto je neodbraljivo!

avatar
Amalainter
Monday, 06.07.2020
19:51

Bravo Simeone!!Najveci manipulatori i lopovi su ovi iz male barselone..

avatar
BlueBoy84
Monday, 06.07.2020
19:13

Katalonci i Baskijci pošteno govore o Madridjanima. Dobar vic. Gledajte svoje dvorište.

avatar
Milos Ilic_fb1
Monday, 06.07.2020
19:02

Simeone je to lepo objasnio. Kada tim kakav je Real igra svoju igru i napadacki fudbal logicno je da ce se stvoriti situacija u kojoj ce im se svirati penal. Isto vazi i za Barselonu, Liverpul, Man Siti, Juventus...
Kada si najveci deo vremena u protivnikovom sesnaestercu nesto mora da se desi.