Ziceri za Barsu i Atletiko, Real misli na Parižane, derbi Valensije (NAJAVA)

Autor: Milovan Longinov
petak 09.02.2018.
12:14
Izvor: Sportske.net

Pred nama je 23. kolo Lige Primere.

Epa/Juan Carlos Cardenas
Epa/Juan Carlos Cardenas

Povezane vesti

Večeras startuje novo kolo španskog prvenstva, a otvaraju ga Atletik Bilbao i Las Palmas. Atletik je u očajnoj seriji, četiri meča bez pobede, dok je Las Palmas sa Pakom Hemezom slavio na dva od poslednja tri meča i ostao u realnoj šansi da opstane.

U subotu će najzanimljivije meč biti u Madridu, gde Real dočekuje ekipu Real Sosijedada. Zidanov tim nikako ne može da veže tri dobra meča, u prošlom kolu je kiksnuo protiv Levantea, a sada nema pravo na to. Za očekivati je da Zinedin Zidan odmori nekoliko igrača, pošto je u sredu na programu meč sezone za njegov tim, PSŽ stiže u Madrid.

Dobra vest za Zidana je da nema povređenih, jedino je sigurno da će Dani Karvahal igrati pošto nema pravo nastupa u sredu.

Atletiko Madrid takođe u subotu igra svoj meč, gostuje poslednjeplasiranoj Malagi i realno je da Dijego Simeone razmišlja samo o pobedi. Atletiku posle ove utakmice sleduje teži raspored, imaju gostovanja Sevilji, Barseloni, tako da ovakve mečeve ne sme da ne iskoristi.

Van stroja su povređeni Dijego Godin i Stefan Savić, dok se Malaga praktično neće pitati mnogo i sve osim pobede gostiju bilo bi veliko iznenađenje.

Simeone

Lider Barselona nakon remija sa Espanjolom ima na papiru lak posao, pošto na Kamp nou dolazi Hetafe. Ipak, tim iz predgrađa Madrida je neretko umeo da otkine bodove Barsi, prošle godine su ih pobedili, doduše kao domaćini.

Ernesto Valverde ima kadrovskih problema, pošto je Samjuel Umtiti suspendovan, Tomas Vermalen povređen, a Đerar Pike pod velikim znakom pitanja pošto je u četvrtak ponovo osetio bol u kolenu u pobedi nad Valensijom, pa je Džeri Mina jedini štoper koji je siguran. Očekuje se da Filipe Kutinjo bude starter, odmorio je u prvom poluvremenu u Kupu kralja, a potom ušao i postigao prvenac posle samo četiri minuta.

Zanimljivo će biti i u Sevilji, Montelin tim dočekuje Đironu, kao i na Mestalji, gde se igra gradski derbi Valensija - Levante.

Kolo u ponedeljak zatvaraju Deportivo La Korunja i Betis, što će biti debi Klarensa Sedorfa u Primeri.

Liga Primera, 23. kolo:

Petak:

Atletik Bilbao - Las Palmas 21.00

Subota:

Viljareal - Alaves 13.00
Malaga - Atletiko Madrid 16.15
Leganes - Eibar 18.30
Real Madrid - Real Sosijedad 20.45

Nedelja:

Sevilja - Đirona 12.00
Barselona - Hetafe 16.15
Selta - Espanjol 18.30
Valensija - Levante 20.45

Ponedeljak:

Deportivo - Betis 21.00

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ixyco96
Friday, 09.02.2018
21:08

Inace za Savica ne znam kakav je,ne pratim ga,ali svaki put kada ga vidim decko nema dve ciste..

avatar
Saturday, 10.02.2018
02:18

varira od najboljeg do najgoreg, nema izmedju. Najgore sto nema konstantnost u igri...vec kako vetar dune

avatar
ixyco96
Saturday, 10.02.2018
18:09

moguce ,lepo kazem,ne znam inace,ali svaki put kada bi gledao atetiko M,to je retko,svaki put onaj napravi neku tesku glupost.