Zenit deklasiran u Tuli!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 03.12.2018.
19:33
Izvor: Sportske.net

Veliko iznenađenje u 16. kolu ruskog šampionata.

EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV
EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Povezane vesti

Trenutni lider na tabeli ruske Premijer lige, ekipe Zenita iz Sankt Petersburga, doživeo je ubedljiv poraz na gostovanju ekipi Arsenala iz Tule, domaćin je slavio sa 4:2 (2:1).

Poveli su već u šestom minutu fudbaleri Arsenala, strelac je bio Kangva. Fudbaler iz Zambije je sa manje od metra udaljenosti uputio udarac ka golu rivala, Lunev je uspeo da uhvati loptu nakon njegovog pokušaja, ali se ispostavilo da je lopta prešla gol liniju kada ju je golman Zenita uhvatio.

Igrao se 21. minut kada je ekipe Zenita poravnala, Ernani je ubacio loptu sa desne strane, dobro se pred golov rivala snašao Kuzjaev, 1:1.

Ipak, u 38. minutu, sjajan gol Mirzova za novo vođstvo Arsenala, odlično je fudbaler domaće ekipe tukao sa ivice kaznenog prostora i matirao Luneva.

U nastavku, nakon 10ak minuta igre, novo izjednačenje, gužva u kaznenom prostoru Arsenala, najbolje se snalazi Ernani, koji poravnava rezultat.

Ali, za samo dva minuta, Arsenal stiče veliku prednost, najpre je Kangva drugim golom na utakmici postigao treći gol za domaćina, da bi dva gola viška ekipe iz Tule stekla u 77. minutu preko Bakaeva.

Kod drugog gola Kangve užasna greška Mevlje, Slovenac je grudima hteo da spusti loptu svom golmanu, ali se Kangva prikrao, uzeo loptu i smestio je iza leđa Luneva. Bakaev je dva minuta kasnije izlomio nekoliko defanzivaca Zenita, pre nego što je efektnim udarcem postavio konačnih 4:2. 

Zenit ostaje prvi nakon ovog poraza, ali Krasnodar sada ima samo dva boda manje od njih. Arsenal na 10. mestu sa 20 bodova, 14 manje od večerašnjeg rivala.

Ivanović još jednom svih 90 minuta u postavi Zenita, ali ovoga puta je Anjukov nosio kapitensku traku, dok je u ekipi Arsenala Ožegović u igru ušao u trećem minutu nadoknade.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke