Zemlja čuda - Od nećaka mafije do reprezentacije Italije! Ko je pojeo "tri odreska"?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 01.02.2019.
20:58
Izvor: Sportske.net

Ni kazna, ni tesne veze sa Kamoristima, nisu ga sprečile, ponovo je tu, neuništivi štoper...

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

U reprezentaciji Italije je ponovo Armando Izo.

Mnogi će podići obrvu na ovu informacinju, jer je fudbaler Torina bio osuđen na 18 meseci suspenzije zbog uloge u nameštanju mečeva Serije B u vreme kada je igrao za Avelino.

On je sve vreme tvrdio da je nevin, posle pola godine kazna mu je smanjena, vratio se na teren. Iza je ranije pozivao Antonio Konte, ovaj momak je inače nećak Salvatorea Petrikonea, šefa zloglasnog klana Vanela Grasi.

Njegovo ime je pominjano u razgovorima mafijaša koji su govorili, "Danas ćemo pojesti tri odreska" što je bila šifra za tri gola na meču Avelina i Ređine.

Na taj meč klan se kladio sa 400 000 evra, a profit je bio stotinak hiljada, dok je igračima uplaćen ostatak od pedeset hiljada evra. Na istu "foru" kladili su se na poraz Avelina u Modeni od 1:0 kada su takođe bili "dobri" oko 100 000 evra.

Izo je optužen da je bio veza sa igračima, sada već penzionerom Lukom Pinijem i Franćeskom Milesijem koji je posle prešao u Aćierale, nakon što je bio u kućnom pritvoru.

Priveden je i Izo koji je kasnije prešao u Đenovu, pa u Torino.

Kakva je priča ovog momka?

On je odrastao u predgrađu Napulja, zloglasnoj Skampiji (ako ste gledali ili čitali "Gomoru" znate o čemu se radi). Uspeo je da se domogne profesionalnog fudbala, otac mu je stradao u sukobima Kamore, a ujak je kako rekosmo jedan od vođa.

On ga je sklonio sa uluce, ali je mladi Armando nastavio da se druži sa Kamoristima. Paolo Palermo jedan od menadžera mu je rekao da beži iz Napulja što dalje, predlagao mu da igra za Triestinu, ali je mladi Izo otišao u obližnji Avelino.

Policija mu je prisluškivala telefon, on se sastao sa pripadnicima mafije i pomenutim saigračima u jednom restoranu, ali je negirao da su pričali o nameštanju mečeva.

Fabio Pisakane saigrač ga je zvao i rekao mu da su navijači saznali, odnosno da sumnjaju da će prodati meč i da su mu poručili da će ga ubiti. On je zbao Paola Palerma koji je postao agent i koji mu je očitao bukvicu zbog veza sa Kamorom.

To policija ima snimljeno, a na kraju Izo nije igrao utakmice, priča se da se namerno posekao nožem. Poslušao je agenta, pobegao daleko od Kampanje i Kamore, u Đenovu, od ove sezone je u Torinu, već je igrao za reprezentaciju, a izgleda da i Manćini računa na njega...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
rossonero_t
Saturday, 02.02.2019
10:20

Ovo na slici je Simone Verdi, lol

avatar
The_Matrix
Friday, 01.02.2019
23:38

Jos da je on na slici 🤣🤣🤣🤣

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 05.02.2019
10:25

Kako ne razumete, to je Armando posle tri pojedena odreska, kad pojede tri odreska, postaje Verdi:-D

avatar
Mak-Juventino
Friday, 01.02.2019
22:41

Dobio je Mancini ponuda koja se ne odbija :DDD