Želeli ga Milan i Totenhem, završio u Francuskoj za rekordan novac!

Autor: Nikola Miloradović
petak 12.07.2019.
17:56
Izvor: Sportske.net

Jedan od najboljih timova Lige 1 ozvaničio dolazak sjajnog defanzivca.

EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Povezane vesti

Lion se ozbiljno pojačava ovog leta, nakon što su kao slobodnog igrača doveli iskusnog golmana Čiprijana Tatarušanua u klub su stigli talentovani Brazilac Žan Lukas iz Flamenga, zatim Tijago Mendeš i Jusuf Kone iz Lila.

Sada je angažovano i najveće pojačanje u istoriji kluba, ugovor sa Lionom je parafirao danski internacionalac Joakim Andersen.

Ovaj 23-godišnji fudbaler je imao odličnu sezonu u dresu Sampdorije u Seriji A, veliko interesovanje za njegove usluge pokazali su Milan i Totenhem, delovalo je da se dogovorio sa Sparsima, ali je na kraju ipak završio u Francuskoj.

Lion ga je platio 30 miliona evra, 24 će uplatiti odmah Đenovljanima, dok će šest Dorija zaraditi ako se ispune određeni bonusi.

Tako je i oboren rekord Olimpik Liona, koji je doduše nedavno postavljen.

Tijago Mendeš je po dolasku iz Lila postao najskuplje pojačanje u istoriji kluba, sjajni Brazilac je plaćen 26,5 miliona evra, ali je sada Andersen postao rekorder.

Lion je inače zaradio veliki novac ovog leta prodajom dvojice fudbalera, od Reala su na ime transfera Ferlana Mendija zaradili 53 miliona evra, dok su od Totenhema dobili čak 70 miliona evra za vezistu Tangija Ndombelea.

Otuda i brojna i skupocena pojačanja u Lionu, utisak je da novi sportski direktor, legendarni Žuninjo Pernambukano radi odličan posao, videćemo kako će ekipu složiti novi trener Silvinjo.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveni Lucifer
Friday, 12.07.2019
19:03

Smesni sirotinjski milan vise ni lyon ne moze da dobije na transfer pijaci