Zbog čega je Juventus oterao najboljeg generalnog menadžera na svetu?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 30.09.2018.
10:32
Izvor: Sportske.net

Ono što je Bepe Marota učinio za klub ostaće u analima, a ipak, mora da napusti Juventus. O čemu se radi?

EPA/ALESSANDRO DI MARCO
EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

U danu pobede nad Napolijem čime je Juventus pokazao da je i dalje daleko ispred svih rivala u Italiji, kao bomba je odjeknula vest da glavni operativac CEO kluba Bepe Marota napušta klub.

On je to potvrdio, mandat mu ističe 25. oktobra i neće dobiti produženje, odluka je navodno Anjelijeva, vlasnici braća Elkan su navodno potvrdili da je predsednik tako odlučio, nikako porodična kompanija.

Marota je delovao tužno i razočarano, odbio je spekulacije da odlazi u savez, a postoji nekoliko teorija zbog čega ga se Anjeli odrekao. U pitanju je čovek koji je učestvovao u stvaranju velikog Juventusa, nedavno je dobio nagradu za najboljeg generalnog menadžera na svetu, a poznato je da je u klubu uspeo da dovede Barzaljija, Pirla, Džana, Ljorentea, praktično bez novca i da napravi ekipu na početku sa limitiranim sredstvima.

Posle osam godina odlazi, navodno se poverio ljudima iz Napolija da je došlo do razmimoilaženja sa Anjelijem, a na njihovu ponudu je rekao da mu je potrebno vreme da razmisli.

Šta se desilo?

Nije Ronaldo u pitanju, postoji spekulacija da se Marota nije slagao sa razmenom posle koje je Bonući vraćen u klub, odnosno odlaskom Iguaina i Kaldare. On je smatrao da je najbolje Argentinca prodati Čelsiju i ostaviti Kaldaru. Doduše, za sada Kaldara nije u prvom planu u Milanu, Bonući se jasno vratio među prvotimce Juventusa, mada ne blista i juče je bio krivac za gol Napolija.

Druga priča je da je došlo do razmimoilaženja povodom uloge njegove desne ruke Paratićija. On je imao ponude Junajteda i Rome, Juventus će ga promovisati kao Marotinog naslednika kako bi ga zadržao, jer su on i njegovi skauti u stvari sugerisali Maroti mete ovih godina.

Dovođenjem Paratićija na Marotinu mesto, Juventus želi da generalni menadžer više bude posvećen pravljenju novca, a da Paratići preuzme kompletan sportski sektor.

Treća glasina je da se rasčišćava prostor za povratak Zidana u klub i da će on zauzeti Marotinu mesto, ali za sada nema nikakve potvrde tih informacija.

Inače, odluka je došla kao iznenađenje za sve, pa čak je i Alegri bio zbunjen na konferenciji za novinare kada mu je postavljeno to pitanje, konstatovao je da je generalni menadžer sjajan, da su odlično sarađivali i da će to biti problem koji Juventus mora što pre da reši.

Marota neće imati problem da nađe posao, uz Napoli, želi ga i Roma gde su Monćijeve pozicije uzdrmane, ali verovatnije da bi mogao da prihvati eventualnu ponudu Junajteda ili Barselone koji traže nove direktore sportskog sektora.

U svakom slučaju, neočekivan potez, ali u Juventusu nema milosti, očigledno da je negde došlo do kratkog spoja sa Anjelijem i da je Marota platio ceh. Kako će se to odraziti na Juventus ostaje da vidimo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarioJ
Sunday, 30.09.2018
13:55

Hvala mu za sve. On je izgradio ovaj tim prije svih. Ko god ga angazuje dobio je zlatnu koku.

avatar
neme
Sunday, 30.09.2018
13:54

Valjda je svima jasno da Juve ne cini jedan covek na bilo kojoj poziciji nebitno da li je c-for ili sportski direktor.

avatar
Uncle Fester
Sunday, 30.09.2018
13:49

Slobodni pad fijuuuuuuuuu

avatar
brekbaCh1
Sunday, 30.09.2018
12:07

Ovakvog coveka za sportski sektor je ekstremno tesko naci. Marota je doktor, i svaki klub bi dobio puno kad bi ga doveo. Prizeljkujem to da Sari i Zola reaguju i posavetuju Romana i Granovskaju, da reaguju i dovedu ga u klub.

avatar
Stefan Stojkovski_fb
Sunday, 30.09.2018
11:45

Nikad u Juventusu nije zavisilo nista od jednom igracu ili coveka iz strucnog staba pa tako nema ni sada... Anjeli , Nedved i Parataci desna ruka Marota ne sumnjam da ce produziti odlicnom radom, mozda ce dovedu zamena za Marote mozda ce i trener bude uklucen u posao oko transfere kao u Englesku trener - menadzer videcemo.

avatar
Drughi 1897
Sunday, 30.09.2018
11:43

Klub je iznad svih. FJ

avatar
Mak-Juventino
Sunday, 30.09.2018
11:38

Bas mi je zao ! Na pocetku toliko osporuvan , a ispao je najbolji na svetu ! Srecno , Bepe i veliko HVALA za sve !!!

avatar
Goran.984
Sunday, 30.09.2018
11:32

Auuu..i mene je iznenadilo... ko zna sta se desilo,klub je iznad svega...Ne sumnjam da ce Paratici biti dostojna zamjena..

avatar
Mangus
Sunday, 30.09.2018
11:07

Ja bih ovog coveka rado video u Liverpulu. A verujem da bi ga svaki klub na svetu hteo. Sta je on sposoban da uradi, niko nije pa ni svemocni monci

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Sunday, 30.09.2018
11:06

Eto njega u Junajted uz Zizu..

avatar
ИступањеЈединоРешење
Sunday, 30.09.2018
10:42

Izes Gazidisa, dajte nam njega!