Zaza objasnio zašto nije uspeo u Premijer ligi

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 12.10.2017.
23:39
Izvor: Sportske.net

Prošlost ga je proganjala.

EPA/JUAN CARLOS CARDENAS
EPA/JUAN CARLOS CARDENAS

Povezane vesti

Simone Zaza je leta 2016. godine stigao u redove Vest Hema na pozajmicu iz Juventusa.

Doveden je kao veliko pojačanje, očekivalo se da predvodi napad "Čekićara", ali se ispostavilo da je uprava londonske ekipe napravila veliku grešku.

Na 11 nastupa u dresu "Čekićara" Zaza nije postigao nijedan gol, delovao je indisponirano na terenu, pa je na kraju prevremeno vraćen u Torino.

Nisu ga želeli ni u Juventusu, pa je završio na pozajmici u Valensiji, gde je zaigrao korektnije, 20 nastupa do kraja sezone upisao je šest golova.

Ove sezone ipak pokazuje zašto ga je Juve i doveo iz Sasuola 2015. godine, na sedam nastupa za "Slepe miševe" u Primeri, postigao je šest golova.

Mnogi su se pitali šta stoji iza njegovih slabih partija u ekipi Slavena Bilića, a sada je sam Italijan dao odgovor.

Zaza

On naime nije dugo mogao da se oporavi od situacije koja mu se dogodila na Evropskom prvenstvu tog leta. Utakmica između Italije i Nemačke otišla je u penal seriju, u pitanju je bilo četvrtfinale, a Zaza je nakon čudnog rituala pre izvođenja penala uspeo da prebaci ceo gol.

Snimak njegovog promašaja obišao je planetu, a sam Zaza priznaje da dugo nije mogao da se oporavi od te situacije.

"Bio sam previše tužan nakon promašenog penala protiv Nemačke. Nisam tražio da šutiram jedanaesterac i nisam umeo da reagujem posle. Nisam puno puta šutirao jedanaesterce u svojoj karijeri ali sam ih tokom treninga sa Italijom uglavnom pogađao, pa sam odlučio da uradim ono što je od mene traženo. Kada sam promašio sve je bilo negativno, to je bio najgori deo moje karijere.

Moja devojka i porodica su mi pomogli da prevaziđem taj loš period i na tome sam im zahvalan
", izjavio je Zaza.


On od tada ne dobija poziv da nastupi za svoju reprezentaciju, ali se nada da će ponovo obući dresu "Azura".

"Voleo bih da igram ponovo za Italiju, ali to što još nisam dobio poziv znači da ga nisam zaslužio. To je ipak moj cilj. Sa Venturom nisam u kontaktu, zašto bih bio?", rekao je Simone Zaza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke