Zaza naneo poraz Milanu, Parma pobedila, užasan start Zole!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 06.01.2015.
16:54
Izvor: Sportske.net

Igrane su utakmice 17. kola Serije A, Sasuolo je priredio iznenađenje pobedivši Milan, Viola izgubila na gostovanju Parmi. Savić udario Kasana laktom, zaradio crveni karton.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Milan je pobedom protiv Sasuola mogao barem na kratko do 4. mesta u Seriji A, ali se to nije desilo.

Ekipa koju predvodi Filipo Inzagi imala je svoje prilike na ovom meču, bili su bolji od Sasuola, ali su gosti punih šaka napustili San Siro, bilo je 1:2!

Lepo je krenulo po Milan, Andrea Poli je već u 9. minutu doveo rosonere u vođstvo nakon jedne gužve u šesnaestercu, ali je Sansone neshvaćeno ostao sam na drugom kraju u 28. minutu i bez ikakvih problema savladao Lopeza.

Konačan rezultat postavio je reprezentativac Italije Zaza sa desetak metara nakon asistencije Berardija. Ništa ovde nije mogao golman Lopez.

Mogao je Milan do izjednačenja, ali je Pacini upropastio dobru šansu, ostalo je 1:2.

Ponovo problemi za Milaneze...

Golove sa ovog meča pogledajte OVDE.

Italy Soccer Serie A
foto: Beta

Palermo je bez većih problema savladao Kaljari, Morganela je doveo u vođstvo ekipu sa Sicilije već na samom startu meča, da bi samo 4 minuta kasnije prednost bila duplirana.

Lazar je asistirao Munjozu nakon slobodnog udarca, već u 10. minutu bilo je 2:0.

Da stvar bude još gora po ekipu sa Sardinije, Konti je dobio drugi žuti karton nakon povlačenja za dres igrača domaćih, pa je zasluženo isključen već u 26. minutu meča.

Dibala je postavio konačan rezultat u prvom poluvremenu u 33. minutu kada je iz penala pogodio mrežu golmana Kolombija koji je i načinio kazneni udarac.

Do kraja meča Dibala, momak koji je na meti velikih timova Evrope, postigao je još jedan gol za 4:0, da bi Bareto postavio konačnih 5:0.

Katastrofa Đafranka Zole, najveći poraz u karijeri na svom debiju na klupi Kaljarija.

Parma je načinila veliko iznenađenje savladavši Fiorentinu na svom terenu golom Košte nakon što je Lukareli glavom prebacio čitavu odbranu Viole. Tek treća pobeda Parme, sada je izjednačena sa Ćezenom na poslednjem mestu na tabeli.

Italy Soccer Serie A
foto: Beta

Imala je Fiorentina veliku priliku da dođe do izjednačenja sredinom prvog dela igre nakon što je Kvadrado pao u šesnaestercu, ali iz penala nije bio siguran Mario Gomez, golman Mirante mu je odbranio.

Na kraju je Parma iz jednog šuta u okvir gola pobedila Fiorentinu, a Stefan Savić je zbog udaranja laktom u Antonija Kasana dobio crveni karton.

Gol OVDE.

Veoma zanimljivu utakmicu odigrali su Đenova i Atalanta. Gosti koji spadaju u najneefikasnije ekipe u Evropi ove sezone uspeli su čak dva puta da savladaju golmana Đenove i na kraju su zasluženo odneli bod svojoj kući.

Retko ko je ovde očekivao ovoliko golova. Zapakosta je doveo u vođstvo goste u 37. minutu nakon asistencije Baselija, da bi Morales povisio na 2:0 nakon još jedne genijalne asistencije Baselija.

Nakon diskutabilno dosuđenog penala Falke je smanjio na 2:1, a konačan rezultat postavio je Matri na asistenciju Edenilsona u 69. minutu iz peterca.

Mečeve bez golova odigrali su dve ekipe iz Verone. Kjevo je na svom terenu igrao 0:0 protiv Torina, uz solidnu igru Nikole Maksimovića koji je odigrao za goste ceo meč, dok je Verona u gostima protiv Empolija odigrala takođe 0:0 uz po jedan crveni karton na obe strane.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lol
Tuesday, 06.01.2015
17:58

I zasluzili smo poraz.Umesto da ih dotucemo sa jos jednim golom,mi po ne znam koji put pustamo da se protivnik vrati u mec.Inace ne mogu a da nepohvalim prelep gol Zaze dok sa druge strane Cerci je mogao da postane heroj ali ... posle te sanse odma kazna.Prosipamo bodove i opet smo daleko od tog famoznog treceg mesta.