Zašto je norveška premijerka obrisala čestitku Solskjeru?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 19.12.2018.
13:20
Izvor: Sportske.net

Poranila je norveška premijerka sa čestitkama Ole Gunaru Solskjeru, pa je jutros morala da objašnjava engleskim medijima zašto je obrisala "sporni" tvit.

Epa/Svein Ove Ekornesvaag
Epa/Svein Ove Ekornesvaag

Povezane vesti

Priča oko imenovanja novog menadžera Mančester junajteda dobila je diplomatski karakter. Norveška premijerka Erna Solberg čestitala je pre vremena Ole Gunaru Solskjeru, pa je morala da briše objavu na društvenim mrežama.

Čitava priča jutros je dobila šaljivi karakter nakon što su novinari Skaj Sporta zamolili norvešku premijerku da prokomentariše svoj postupak.

"Obrisala sam tvit kada sam shvatila da bi Solskjerovo imenovanje za menadžera Mančestera moglo da izazove horor scenario. Time bi bio otvoren put da Žoze Murinjo preuzme Bran", rekla je norveška premijerka.

Ona je prethodne večeri putem tvitera čestitala Ole Gunaru Solskjeru na angažmanu u Mančester junajtedu, a nedugo zatim je obrisala tvit.

Solskjer je posle svega imenovan za menadžera Junajteda koji će ekipu voditi do kraja tekuće sezone.

"Šalu na strani, kao i većina Norvežana nestrpljivo sam čekala vesti sa Old Traforda sinoć. Učinilo mi se da je došlo do ozvaničenja saradnje, tvitnula sam čestitku, a zatim shvatila da sam poranila", rekla je Solbergova i dodala,

"Dakle, ne postoji tajna komunikacija između premijerke Norveške i Mančester junajteda. Sada svakako mogu da čestitam Ole Gunaru Solskjeru. Ovo je veliki dan za norveški fudbal", zaključila je premijerka.

Ole Gunar Solskjer imenovan je rano jutros za menadžera Mančester junajteda do kraja tekuće sezone. On je na klupi nasledio Žozea Murinja koji je juče dobio otkaz u slavnom engleskom klubu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke