Zašto je Inijesta bio "ključ"?

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 07.06.2015.
17:47
Izvor: Sportske.net

Igrač utakmice finala Lige šampiona je čovek od koga zavisi dosta toga u igri Barselone, dokazao je to i sinoć.

Beta/AP Photo/Michael Sohn
Beta/AP Photo/Michael Sohn

Povezane vesti

Barselona je ove sezone prošla kroz različite faze, imali su i bolnih poraza nakon kojih su ostali iza Real Madrida u prvenstvu Španije, ali su se kasnije konsolidovali i zaključno sa jučerašnjom utakmicom osvojili i treći trofej u sezoni.

Prvi su tim kome je pošlo za rukom da dva puta osvoji triplu krunu u svojoj istoriji, juče su pokazali da je to sasvim zasluženo.

Leo Mesi je ove sezone dominirao, brojke su fenomenalne, ali to je nešto što še od njega očekuje. Čovek koji je doneo razliku u odnosu na druge timove jeste Andres Inijesta.

Ovaj španski reprezentativac je bio osporavan ove sezone, posebno u delu kada Barselona nije igrala najbolje krajem 2014. godine. Nije zabeležio aistenciju sve do samog kraja Primere, ali je podigao nivo kako se sezona bližila kraju i kako je ekipi bio sve potrebniji.

Lepršavost Barselone upravo je zavisila od njega, a gledajući finalnu utakmicu Lige šampiona i uopšte Barselonu u poslednja 2 meseca dolazimo do zaključka da je upravo on bio "ključ".

Zanimljiv je podatak da je jedini igrač u istoriji fudbala koji je osvojio nagradu za najboljeg igrača finalne utakmice Lige šampiona ove godine, finala Evropskog prvenstva 2012. godine i finala Svetskog prvenstva 2010. godine.

Pitanje je koliko će Barselona moći bez njega za neke 3-4 godine ukoliko reši da pođe stopama Ćavija, ali sigurno je da to neće biti isti tim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar El Matador
Monday, 08.06.2015
16:11

Sergi Samper i Sergi Roberto sjajne zamene za Xavija i Iniestu. Njihovi naslednici moraju doći iz La Masije. Na FM15 sam ih u prve 2 sezone poslao na pozajmici u Benfiku gde su za te 2 sezone eksplodirali a odmah po povratku sam ih već gurnuo u prvi tim Barse. Prvi Tim mi izgleda ovako: Ter Stegen - Vidal - Pique - Nastasić - Alba - Samper - Roberto - Rakitić - Messi - Suarez - Neymar. Naravno doveo sam i mlade igrače poput Sergia Rica iz Sevilje i Fekira iz Liona a i momke iz Srbije Babića, Ćirkovića, Vukašina Jovanovića, Šaponjića, Jovića i Andriju Živkovića. Žile, Ćirko i Babić su mi u prvom timu na klupi, Šaponjića sam poslao u Sporting Lisabon dok su Jovanović i Jović u Barsi B.

avatar
Bookmaker
Tuesday, 09.06.2015
12:48

O cemu ti pricas? Govori se o igri jednog od najmaestralnijih veznjaka ikada,a ti pises sta si uradio na igrici. Saberi se molim te.

avatar
Don Silvio
Sunday, 07.06.2015
22:00

Inijesta je za mene najbolji igrac na svetu, bolji i od Mesija i od Ronalda... Nepravda je prema njemu dati sve one zlatne lopte Mesiju kao da samo mesi igra u Barseloni. Inace nisam navijac barse al ovog coveka izuzetno postujem

avatar
Mića
Sunday, 07.06.2015
20:39

Zaista Veliki igrač. Ali da Barcelona neće biti ista bez njega ne stoji. U pitanju je SISTEM igre. Sve je podređeno sitemu igre i nije teško naći igrača u Barceloni koji će popuniti ,,prazninu,, Tim pre što je Mesi sve više vezni igrač umeso napadača. On će se pomeriti ka sredini terena ali za razliku od Inieste još dugo će biti vrstan golgeter.

avatar
lamps8
Sunday, 07.06.2015
23:43

pa jeste sistem ali taj sistem prave dobri igraci tako da mora da se nadje vrhunska zamena za inijestu i cavija.

avatar
Pedjaa11
Sunday, 07.06.2015
20:09

Iniesta je veliki igrac i zasluzuje sve pohvale za karijeru, ali je dosta pao u igri, zablista s vremena na vrijeme ali se cini da se malo zasitio, osvojio je toliko trofeja vise puta da je i razumljivo.Mislim da zamjenu za njega tesko mozemo naci ali treba je traziti u vidu Pastorea ili Eriksena, moguce i Rojsa ako bi se prihvatio vecih defanzivnih karakteristika.

avatar
Sunday, 07.06.2015
18:49

Nazalost mislim da Injesta vec nije konstantan, lepo je tempirao formu, ali tesko ce i sledece sezone. Skoro celu sezonu je bio zaista los, da bi tek na kraju pokazao klasu. Sizu ga godine i Barsa najbolje da polako trazi zamenu za njega, polako. Sledecu ce izgurati ali onu sledecu zaista mislim da ce biti na nivou Xaviaj od ove sezone, ocigledno je jedan Pirlo, Skols i Giks. NE mogu svi do kasnih tridesetih da igraju.

avatar
Barça el honor
Sunday, 07.06.2015
18:41

Klasa je presudila,iako ga nije bilo u prvom delu sezone u drugom se probudio posebno kad je LS u pitanju. Treba istaci veliko iskustvo,ovo je njegovo 4 finale,nije mala stvar plus sto iniesta ima u nogama puno velikih utakmica, finala EP i SP.Majstor je majstor.

avatar
StefaNN
Sunday, 07.06.2015
18:20

Odlican je Iniesta bio sinoc.