Zašto Barsa može, a mi ne?

Autor: Beta Beta
četvrtak 27.02.2020.
14:03
Izvor: Beta

Uprava Leganesa ljuta na FS Španije.

EFE/ALEJANDRO GARCIA
EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Uprava fudbalskog kluba Leganes potvrdila je danas da je Fudbalski savez Španije odbio zahtev za dovođenje jednog igrača van prelaznog roka, nakon što je Martin Brejtvejt napustio ekipu i potpisao za Barselonu.

Posle povreda dvojice napadača, Barselona je tražila od Saveza dozvolu za hitan transfer, zahtev je odobren pa je iz Leganesa na Kamp Nou došao Brejtvejt. Leganes je takodje tražio dozvolu za transfer, ali je Savez odbio zahtev.

"Suočavamo se sa nepoštenim propisima, što ugrožava integritet takmičenja i pravo svih klubova da se takmiče pod istim uslovima, a to je nanelo ozbiljnu štetu klubu",
saopštio je Leganes, preneli su španski mediji.

Brejtvejt je postigao šest golova i imao asistenciju u 24 utakmice u Primeri ove sezone za Leganes.

On je potpisao ugovor na četiri i po godine sa Barselonom, uz otkupnu klauzulu od 300 miliona evra, nakon što je klub dobio dozvolu za hitan transfer.

Ta odluka je izazvala kontroverze pošto uprava Primere nije mogla da zaustavi transfer Brejtvejta zbog aktiviranja klauzule o puštanju, a Savez nije dozvolio Leganesu da dovede novog igrača.

"To je nepravedno pravilo, iz koga je Barselona imala koristi. Ovim je oštećen Leganes", rekao je generalni direktor Leganesa Martin Ortega.

Leganes se bori za opstanak u Primeri, posle 25 kola je pretposlednji na tabeli sa pet bodova manje od Selte, koja je prva van zone ispadanja.

Barselona je prva na tabeli sa dva boda više od Real Madrida.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Friday, 28.02.2020
00:43

Zapravo i jeste nepošteno, ali ne u smislu 'zašto Barsa može, a mi ne?', jer nije reč o istoj stvari. Zakon oko dovođenja fudbalera van prelaznog roka je takav kakav jeste i ne mislim da je loš, osim u jednoj 'sitnici': otkupnoj klauzuli. Ok je da otkupna klauzula važi u prelaznom roku, ali NE BI SMELA da važi za ovo IZVAN prelaznog roka. Drugim rečima odobrio bih prelazak SAMO I ISKLJUČIVO uz saglasnost kluba, pa tako Leganes ne bi ostao bez fudbalera koji im je potreban u borbi za opstanak, a ako bi ga pustili svakako ne bi imali pravo da dovedu novog (zato što su ostali bez fudbalera koga su pustili), jer se ne radi ni o sličnom, a kamoli istom načinu ostajanja bez fudbalera da bi to moglo biti podvedeno pod isti propis.

Ovako je Barsa dovela fudbalera koji im neće baš ništa značiti, a Leganes je ostao bez fudbalera koji bi mogao puno da im znači u borbi za opstanak, što je samo po sebi bzvz.

avatar
Bádr Hari
Thursday, 27.02.2020
16:07

kako je ovo moguce , pa ja sam sa 50 profila pisao da je ceo FS Spanije protiv Barse i mog idola Messija. :D

avatar
RaZZoR (6xx)
Friday, 28.02.2020
01:30

Da mi je tvoja glava samo na jedan dan da se odmorim

avatar
RaZZoR (6xx)
Thursday, 27.02.2020
15:37

Potpuno upravu ljudi, Barselona koja je imala citav prelazni rok nije dovela nikog, zavrsi se prelazni rok oni uzimaju igraca timu koji se bori za opstanak i automaski iskljucuje im sanse da ostanu, jer igrac koga su doveli je najbolji strijelac tima, i sad oni nemaju pravo da kupe igraca da bi mogli vodit borbu za opstanak, a Barsa koja ima 6 napadaca to smije radit, kako nije sramota spansku ligu da tako manjr klubove ostete...

avatar
MunzeKonza
Thursday, 27.02.2020
19:38

Uvek ce njihov savez da pomaze Barsi i Realu vise nego drugim klubovima. Zato i ne volim spansku ligu, previse nepravde prema ostalim klubovima lige.

avatar
Mirjevac
Friday, 28.02.2020
02:23

Dali se igrac Leganeza povredio i da nece da se vrati pre pet meseci ili su ga prodali? Uzeli pare i sad se pokajali! To nema veze sa kome ko pomaze, vec zakon je takav, da se i Leganezu igrac povredio i da se nece vrati u tim duze od pet meseci i oni bi mogli da kupe, ali ne kad ga prodaju! Real bi sad mogo da proda na primer Azara, posto je on lose startovao i da posle traze da kupe drugog, to mu niko nece dozvoli cak ni kralj spanije!

avatar
Mirjevac
Friday, 28.02.2020
02:19

Prodas za dobre pare, pa trazis d dovedes drugog, hahahaha! Barcin slucaj je sasvim drugaciji, a to da povredjeni Dembele nece se vratiti na teren duze od pet meseci, barca nije prodavala vec se igrac povredio! Al tajbarcinom igracu kojeg je dovela je ogranicen, ima gde nemoze da igra na primer u LS nesme da igra samo u ligi spanije, nije ni barca mnogo srecna sa tom odlukom! Leganes hoce i pare i jare, nema moze samo jedno!

avatar
JC\'90
Thursday, 27.02.2020
15:28

Pa valjda je Barsa imala pravo na transfer zbog dokaza o povredi igrac koji ne igraju do kraja sezone. A koliko znam Leganjesu niko nije povredjen

avatar
GoHardV3
Thursday, 27.02.2020
16:35

Nije povredjen ali su izgubili igraca do kraja sezone, koja je razlika u tome?

avatar
moloh
Thursday, 27.02.2020
16:45

Cuj molim te, povredio im se igrac, sta da im se povredio Mesi do kraja sezone, trazili bi da im se pridoda 10 bodova, jer igraju sa hendikepom?! I gde je ta cuvena Barsina skola, nemaju ni jednog ofanzivnog igraca da uskoci dok se Suarez ne vrati...smejurija.

avatar
INTERnacionalist
Thursday, 27.02.2020
15:20