Zašto Bajern veruje Kovaču?

  • Autor: Nikola Miloradović

  • 14. decembar 2018.

  • 19:43

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Odgovor se nameće nakon izjave trenera U23 ekipe minhenskog Bajerna.

Zašto Bajern veruje Kovaču?
Foto: Epa/Friedemann Vogel
Bavarci ne blistaju pod palicom Nika Kovača, Hrvat je letos preuzeo klupu aktuelnog nemačkog šampiona od iskusnog Jupa Hejnkesa, nakon sjajnih rezultata sa Ajntrahtom iz Frankfurta.

Mogao je Bajern da se odluči za neke daleko iskusnije trenere, ali su rešili da daju priliku svoj bivšem igraču, koji je pokazao da poseduje veliki potencijal.

Jedan od razloga je i to što je Kovač odlično radio sa mladim igračima u Frankufurtu, pod njegovom palicom su zablistali mladi srpski fudbaleri Mijat Gaćinović i Luka Jović, kao i Holanđanin Aler i Hrvat Ante Rebić.

Ipak, čini se da su slabi rezultati proizvod slabo odrađenog prelaznog roka, ali i činjenice da Bajern u svojim redovima ima dosta veterana, na kraju su na sve to došle i povrede.

Postali su polako svesni situacije i čelnici kluba, a iako mediji uporno spekulišu da je Kovač na izlaznim vratima kluba, stiče se utisak da bi Hrvat mogao da ostane u klubu i narednog leta napravi rekonstrukciju u igračkom kadru.

Bajernu je potrebna sveža krv, talentovani mladi igrači koji će preokrenuti situaciju, pa je tako angažovano i prvo pojačanje, u klub je stigao talentovani kanadski fudbaler Alfonso Dejvis, levo krilo od 18 godina, momak koji je oduševio brojne evropske skaute u dresu Vankuvera u MLS ligi.


On će od januara biti u konkurenciji za tim, a narednog leta bi plejada mladih fudbalera trebalo da pojača redove tima sa "Alijanc arene".

Ali, neće Bajern po svemu sudeći samo kupovati, sva je prilika da će verovatno i u drugom delu sezone šansu da se dokažu dobiti i brojni mladi fudbaleri iz U23 selekcije kluba iz Minhena.

Prema rečima trenera pomenute selekcije Holgera Sajca, Kovač redovno prati nastupe U23 tima, neretko prisustvuje i utakmicama, što puno znači mladim fudbalerima željnih dokazivanja.

"Niko je uvek obavešten o nastupima drugog tima. Prečesto dolazi i gleda naše utakmice. Za mlade igrače je sjajno da znaju da ih glavni trener prati. To je sjajna motivacija za njih", izjavio je Sajc.

Niko Kovac

Šansu su već dobijali mladi ofanzivni vezista Meritan Šabani i napadač Vu-jeong Đeong, a tokom priprema je Kovač testirao i vezistu Pola Vila, kao i defanzivce Jonatana Majera i Larsa Lukasa Maija.

Čini se da je i želja kluba da igrači iz drugog tima dobijaju šansu, to će pod Kovačom sigurno biti slučaj, pa bi tako Bavarci mogli uskoro da dobiju pojačanja i bez utrošenog centa.

Ovo je jasno glavni razlog zbog kojeg je Kovač doveden, smena generacija ne samo angažovanjem talentovanih fudbalera sa raznih krajeva sveta, već i uključivanjem mladih igrača iz drugog tima u prvi, pa je sva prilika da ćemo Kovača u Minhenu gledati i naredne sezone.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari