Zar ste sumnjali? Na kraju se jedino smeje Berluskoni...

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 01.07.2018.
08:44
Izvor: Sportske.net

Dok klub i navijače čeka neizvesnost, brojke pokazuju ko je najbolje prošao...

AP Photo/Luca Bruno
AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

I dalje nema koraka napred kada je Milan u pitanju, Roko Komiso se oglasio saopštenjem u kome je razjasnio situaciju i optužio Lija Jonghonga da minira pregovore, menja uslove.

Američki biznismen koji ima mnogo novca je pristao na to da Kinezu ostane 15 do 20% akcija, ali je onda sadašnji vlasnik tražio više i Kalabrez koji je među 400 najbogatijih ljudi na svetu se povukao iz pregovora.

Spekuliše se da Li radi po nalogu fonda Eliot kome duguje novac i koji bi u slučaju da Milan ne isplati dugove (do kraja radne nedelje, do petka bi trebalo da uplate 32 miliona) praktično preuzeo Milan i onda diktirao uslove oko cene.

Ovaj investicioni fond radi na gotovo zelenaškim kamatama, Milan i Li su im dužni 300 miliona, jasno da bi mogli da zarade najmanje još 200 ako im klub padne u ruke i prodaju ga zainteresovanim investitorima.

Najbolje je prošao Silvio Berluskoni, oslobodio se igračke koja je jela novac, uz to, Milan je od 2012. uz gubitke izgubio vrednost i prestiž. Ipak, na kraju je Berluskoni izvukao 600 miliona evra, pa je njegov Fininvest godinu završio sa profitom od blizu 700 miliona evra, dok je prethodnu, 2016. izgubio više od 100 miliona.

Zbog svega toga, on je na kraju pobednik, ali jasno je i da navijači Milana i pored svega što je doneo i uspeha koje je napravio i njega krive za ovu situaciju, na kraju krajeva, Milan je izbačen iz Evrope, ne samo zbog gubitaka od prošle sezone, već prethodne tri kada je Berluskoni bio vlasnik.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ad_mire
Sunday, 01.07.2018
21:31

Jos je vlasnik Milana ko misli drugačije grdno se vara

avatar
Paris Saint Germain
Sunday, 01.07.2018
11:39

Izvukao je dosta para iz milana. Dobto je zaradio na klubu nema sta. Bog

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 01.07.2018
10:49

sve je to biznis sto god netko mislio o tome Pa ako netko misli da Messi voli Barcu Dibala Juve itd onda se gadno vara Voli da ali dok stize ogromna placa svaki mijesec