Zanimljivo kolo u senci mančesterskog derbija (NAJAVA)

Autor: Pavle Knežević
subota 10.11.2018.
10:13
Izvor: Sportske.net

U ovom kolu će navijači Liverpula navijati i za Everton i za Junajted. Kako će se raščistiti gužva na dnu?

EPA/Nigel Roddis
EPA/Nigel Roddis

Povezane vesti

Predstojeće kolo Premijer lige je u senci mančesterskog derbija, ali ima tu još mnogo zanimljivih tema i trebalo bi da dobijemo neke odgovore pred još jednu omraženu reprezentativnu pauzu.

Tri tima na vrhu su i dalje bez poraza, ali je prošlo kolo dalo samo jednog lidera - šampiona Mančester siti, koji namerava da zadrži svoja dva boda prednosti i ostane na tom mestu. Krenimo redom.

Kolo počinje ranim duelom Kardifa i Brajtona. Velška ekipa je pretposlednja na tabeli samo zbog nešto bolje gol-razlike od Fulama. Ipak, Kardif ima problematičnu odbranu, a Brajton ume da bude nezgodan, pošto je u prvih 11 kola sakupio 14 bodova, a pre poraza od Evertona u prošlom kolu bio je u seriji od tri pobede.

Hadersfild je u ponedeljak zabeležio važni trijumf nad Fulamom i tako mu prepustio "fenjer", ali neće mu biti lako sada protiv Vest Hema. "Čekićari" su u prošlom kolu pobedili Barnli, imaju bolji tim i boljeg trenera (Pelegrinija) i sigurno računaju na tri boda ovde, mada na Kirklisu svakom ume da bude neprijatno.

Sadio Mane Ves Morgan Liverpul Lester

Lester je u prošlom kolu ostvario emotivnu pobedu nad Kardifom, a onda se oprostio od tragično nastradalog predsednika. Ne treba zaboraviti da su "lisice" sasvim dobar tim i da će se boriti za sedmo mesto. Lester je svakako favorit protiv Barnlija, koji uopšte ne liči na tim od prošle sezone i trenutno je u seriji od tri poraza.

Njukasl je u prošlom kolu pobedio Votford 1:0, ostvario svoj prvi trijumf u Premijer ligi ove sezone i makar na kratko izašao iz opasne zone, ali teško da će vezati dve pobede, jer mu u goste dolazi jako dobri Bornmut, koji je u prošlom kolu u nadoknadi vremena izgubio od Mančester junajteda, sa kojim deli šesto mesto.

Sautempton je takođe pri dnu, a u prošlom kolu ga je uništio lider Mančester siti 6:1. Sada na Sent Meriz dolazi dobri Votford, koji ima evropske ambicije i želju da pobedi. Subotu zatvara duel Kristal palasa i Totenhema. "Pevci" su apsolutni favoriti na Selhurstu, ali "orlovima" hitno treba pobeda, koju nemaju skoro dva meseca, odnosno šest kola.

Milivojevic

Nedelja počinje duelom Liverpula i Fulama. "Crveni" posle šokantnog poraza od Crvene zvezde u Beogradu moraju da preispitaju neke stvari, ali to se svakako ne odnosi na ovaj duel. Liverpul je kod kuće izgubio samo dva boda, kada je igrao nerešeno sa Sitijem, Enfild je neosvojiva tvrđava, a Klop će moći da računa na oporavljene Hendersona i Keitu.

Fulam je u prošlom kolu izgubio od direktnog rivala Hadersfilda, sada je poslednji na tabeli i veruje se da će ovde igrati za posao trenera Slaviše Jokanovića. Ne znamo da li je to tačno, ali sve osim pobede Liverpula ovde bi bila prava mala senzacija.

Slavisa Jokanovic

Nakon toga sledi duel Čelsija i Evertona. Londonski tim je i dalje neporažen i sigurno namerava da taj niz produži protiv "karamela", koje su uglavnom sigurne protiv ekipa iz donjeg dela tabele, ali imaju problem sa "velikom šestorkom". Zanimljivo je da bi eventualnim iznenađenjem Everton učinio uslugu omraženom gradskom rivalu Liverpulu, trećem timu koji nema poraz do sada, koji bi onda mogao do drugog ili prvog mesta.

Arsenal deluje jako dobro pod Emerijem, ali je počeo da "štuca" u prvenstvu, gde je vezao dva remija, protiv Palasa i Liverpula. Sada mu u goste dolazi novajlija Vulverhempton, koji je igrao odlično do pre tri nedelje, od kada je vezao tri poraza. Ovo je dobra prilika za Arsenal, ali treba biti oprezan jer su Vulfsi ove sezone otkinuli bodove Sitiju i Junajtedu, a prošle nedelje su uspeli da od 0:3 protiv Totenhema dođu do 2:3.

Kolo zatvara mančesterski derbi i možemo slobodno reći da ne pamtimo kada su "građani" bili ovoliki favoriti. Junajted je decenijama unazad bio sinonim za Mančester i klub iz Mančestera, ali je Siti to preokrenuo poslednjih godina, a sada deluje da je u nezaustavljivom pohodu ka odbrani titule.

Kevin de Brujne

Junajted se prenuo u poslednje vreme, vezao je dve pobede u prvenstvu i savladao je i Juventus u gostima, gde je bio potpuni autsajder, a njegovoj pobedi bi se svakako obradovali i ostali klubovi iz vrha. Ipak, kadrovska situacija i kvalitet su na strani domaćina, ali ne i domaći teren, jer su "đavoli" slavili na poslednja dva gostovanja na Etihadu. Tu je i ona maksima da u derbijima nema favorita, ali videćemo koliko mogu Matić i drugovi.

Parovi 12. kola:

Subota (utakmice počinju u 16, osim ako nije naglašeno):

Kardif - Brajton (13.30)
Hadersfild - Vest Hem
Lester - Barnli
Njukasl - Bornmut
Sautempton - Votford
Kristal palas - Totenhem (18.30)

Nedelja:

Liverpul - Fulam (13.00)
Čelsi - Everton (15.15)
Arsenal - Vulvs (17.30)
Mančester siti - Mančester junajted (17.30)


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke