Zanimljivije nego 2012. godine - Španija je u finalu!

 • Autor: Miloš Marković

 • 27. jun 2013.

 • 23:49

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Drugo polufinale Kupa konfederacija igraju selekcije Španije i Italije u reprizi finala Evropskog prvenstva koje smo videli prošle godine, o drugom finalisti odlučili su penali!

Ipak, do rezultatske reprize nije došlo, baš kao ni u odnosu snaga na terenu, naročito u prvom poluvremenu.

Izabranici selektora Prandelija imali su više od igre u prvom delu utakmice, Azuri su zabeležili nekoliko krajnje izglednih prilika za gol, koje na njihovu nesreću nisu iskoristili.

Nakon početnog ispitivanja snaga, već u uvodnim minutima bilo je jasno da će se Italija koncentrisati na kontranapade. Pokušala je Španija preko Pedra i Inijeste, to je bilo sve vredno pomena u prvih pola sata igre što se tiče Španije.

Sa druge strane, Italijani su u istom periodu imali čak pet šuteva ka golu Španije, na visini zadatka je bio Iker Kasiljas koji je svoj tim držao u životu.

Posebno se u timu Itallije ističu Đakerini, koji je zadavao mnogo problema Špancima po levoj strani, kao i Mađo koji je imao dve čiste prilike kada je glavom šutirao u golmana Kasiljasa sa svega pet metara.

Pomenuti igrač je u 36. minutu imao najbolju priliku kada je Đakerini sjajnim pasom prebacio defanzivnu liniju Španije, Mađo je izašao sam na Kasiljasa koji je bio na mestu.

Već u narednom napadu beležimo najbolju, i prvu pravu priliku za Španiju.

Fernando Tores se odlično zagradio na ivici kaznenog prostora, okrenuo je svog protivnika izašao sam ispred golmana bufona i onda šutirao pored gola.

Do kraja prvog poluvremena beležimo i šut prvo Markisija, a potom De Rosija koji Kasiljas 'boksuje' daleko od gola.

Sve u svemu, Italija znatno konkretnija i kvvalitetnija u prvom delu igre, Španci su u podređenom položaju, ništa ne nagoveštava reprizu finala EP.

kasilajs

Drugo poluvreme donelo je boljitak u igri španske reprezentacije.

Del Boske je uvođenjem Navasa u igru uneo svežinu u svoj tim, koji je bio potpuno drugi tim u nastavku.

Ređale su se šanse za Španiju, od 49. minuta kada je Inijesta uputio prvi udarac u okvir gola za svoj tim, Španci su nastavili sa presingom i prilikama.

Nakon sat vremena igre, Italijani stižu do predaha, približavaju se golu Kasiljasa, ali ne uspevaju da ga ozbiljnije ugroze.

Sa druge strane, pomenuti Inijesta, Navas, Tores, pa i Pike koji je u 85. minutu ima jednu od najozbiljnijih prilika u drugom delu igre.

Ipak, Bufonova mreža se nije tresla, o pobedniku će odlučivati produžeci!

djakerini

Prvi produžetak nagovestio je buđenje Italijana koji preko Đakerinija dolaze do najbolje prilike na meču.

Pomenuti igrač je u 94. minutu pogodio prečku nakon akcije koju je započeo Kandreva.

Ipak, to je bilo sve što su Italijani uradili u prvom produžetku, Španci su do kraja ovog dela igre bili apsolutno dominantni.

Ređale su se šanse jedna za drguom za izabranike selektora Del Boskea koji je iznenadio javnost izvevši Toresa i na njegovo mesto u napadu uveo Havija Martineza!

Španci su imali nekoliko izglednih prilika za gol, najbliži pogotku bili su Ramos i Pike, koji je u nekoliko navrata bio neprecizan nakon prekida.

U 98. minutu viđena je klasična akcija Barselone, Inijesta je sjajnom loptom prebacio poslednju linju Italije, Alba je naleteo iz drugog plana, ali nije uspeo da savlada Bufona.

Ređali su se napadi Španaca, ipak ostaje 0:0.

bufon

Drugi produžetak protiče u potpunoj dominaciji Šanaca koji Italijanima vraćaju za stativu u prvom produžetku.

Upravo je Ćavi bio akter te akcije, kada je uputio sjajan šut ga golu Italije, a Bufon krajnjim naporom snage loptu usmerio ka stativi i van svoje mreže.

U nastavku iste akcije pokušao je Martinez, koji je ovom prilikom ipak pokazao da nije centrarfor.

Ova tvrdnja se pokazala kao tačna i u nastavku drugog produžetka, kada je sa dva metra od gola Bufona 'upropastio' akciju svog tima, koji je je prekomplikovao ispred u petercu Italije.

Apsolutna dominacija Španaca nastavila se odličnim udarcem Hesusa Navasa, koji je Bufon izbio u korner, do kraja bez promena, drugog finalistu Kupa Konfederacija odlučuju penali!


kasiljas

Nakon serije od pet penala, izvođači oba tima bili su precizni, seriju je otvorio Kandreva, ni manje ni više nego panenkom. Za Italijane su šutirali još Akvilani, De Rosi, Đovinko i Pirlo.

Za Španiju su penale u osnovnoj seriji od pet izvodili Ćavi, Inijesta, Pike, Ramos, i Mata.

Nakon osnovne serije, prvi je na belu tačku stao Montolivo koji je bio precizan, baš kao i Buskets na drugojstrani.

A , onda u sedmoj seriji greši Bonući koji šalje loptu nebu pod oblake! Meč loptu je izveo Navas, jedan od boljih fudbalera u završnici meča, meč loptu je iskoristio - Španija je u finalu Kupa Konfederacija, nastavljena je serija na 29 mečeva bez poraza za 'Crvenu furiju'!

Španija će u finalu Kupa konfederacija igrati protiv Brazila.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari