Zakuvava se u Engleskoj i Nemačkoj, hoćemo li ovog vikenda dobiti šampione?

Autor: Nikola Miloradović
petak 03.05.2019.
13:39
Izvor: Sportske.net

Dva kola su ostala da se odigraju u Premijer ligi, još tri u Bundesligi, ovakva je situacija.

screenshot - youtube.com
screenshot - youtube.com

Povezane vesti

Vrlo interesantno je u vrhu engleskog i nemačkog šampionata, mada se u oba samo dve ekipe bore za titulu.

Ipak, borbe će biti tesne do samog kraja, mada bi već ovog vikenda mogla da se stvari jasnija slika.

Siti bi mogao i da se okiti novom titulom, dok će Bajern za teoretsko osvajanje morati da sačeka makar pretposlednje kolo, ali bi u slučaju pobede u 32. i neuspeha "Milionera" u istom kolu, Bavarci napravili ogroman korak ka tituli.

Premijer liga


U vrhu engleskog fudbalskog šampionata ove sezone su aktuelni šampion Mančester siti i Liverpul.

Neverovatno je koliko su "Građani" i "Redsi" bolji od konkurencije ove sezone, o tome govori i podatak da već u ovom trenutku imaju više bodova nego što je Mančester junajted ikada osvojio u jednoj sezoni u PL.

Uglavnom bi 90+ bodova bilo dovoljno za titulu, ali ne i ovoga puta.

Siti je prvi na dva kola do kraja sa 92 boda, Liverpul ima bod manje.

Klop Gvardiola Liverpul Mancester siti

Kada je gol razlika u pitanju, "Građani" su u plusu čak 68 golova, dok je Liverpulov suficit za četiri gola manji, a treba dodati i da Siti ima bolji skor u međusobnim duelima.

U 37. kolu Siti ima prednost, jer kod kuće dočekuje Lester, dok će ekipa Jirgena Klopa gostovati Njukaslu.

Interesantano je da oba rivala timova koji se bore za titulu sa klupe predvode bivši treneri Liverpula, videćemo da li će to uticati na ishod ova dva susreta 37. kola.

Brendan Rodzers

I Njukasl i Lester su u dobroj formi, mada nemaju previše takmičarskog motiva, jer su opstanak obezbedili, Lester može da se bori sa Vulvsima za sedmu poziciju, ali je pitanje da li imaju ambiciju da igraju u Ligi Evrope naredne sezone.

Oba tima su u dobrim formama, Njukasl je neporažen na tri poslednja susreta (dve pobede i remi), dok je Lester u poslednje kolu savladao Arsenal sa ubedljivih 3:0.

Rafael Benitez

Videćemo da li su "Svrake" ili "Lisice" sposobne da reše pitanje prvaka, u slučaju pobeda Njukasla i Mančester sitija, četa Pepa Gvardiole bi i zvanično osvojila titulu.

Njukasl sutra od 20:45h na "Sent Džejms Parku" dočekuje Liverpul, dok Mančester siti u ponedeljak od 21h dočekuje Lester.

Bundesliga

Što se tiče nemačkog šampionata, Bajern je u minulom kolu propustio veliku priliku da napravi veliki korak ka titulu, Dortmund je doživeo poraz u rurskom derbiju od Šalkea, a Bavarci su protiv Nirnberga, koji je pretposlednji na tabeli imali priliku da se odlepe na +4.

Nisu uspeli da slave, osvojili su samo bod, te sada imaju dva više od "Milionera" na čelu tabele, kada je gol razlika u pitanju, Bajern je na +50, dok je Borusija na +34, ekipa Nika Kovača ima bolji skor u međusobnim duelima.

U 32. kolu Bajern će igrati prvi, sutra od 15:30h dočekuju poslednjeplasirani Hanover, koji je ispao u Cvajtu, dok Borusija Dortmund, takođe sutra, gostuje na "Vezeru" protiv Verdera, od 18:30h.

Dortmund - Bajern

Hanover nema takmičarski motiv protiv Bavaraca, igraju praktično za ponos, pa bi sve osim ubedljive pobede ekipe iz Minhena bilo veliko iznenađenje.

To prebacuje pritisak na "Milionere", koji gostuju Verderu, koji ima teoretske šanse da se izbori za mesto koje vodi u Ligu Evrope.

Verder nije u sjajnoj formi, doživeli su poraze od Fortune i Bajerna u prethodna dva kola, u međuvremenu su od Bavaraca izgubili i u polufinalu Kupa.

Imaju motiv da zabibere Bajernu, koji ih je pomalo i nepravedno savladao u kupu, pobedonosni gol postigli su iz penala, koji je, čini se, neopravdano dosuđen.

Videćemo da li će to imati uticaj na njihov pristup utakmici sa Dortmundom, u svakom slučaju, čini se da bi sve osim pobeda Bajerna i Borusije u 32. kolu, bilo veliko iznenađenje.

Treba napomenuti i da će "Milioner" na "Vezeru" biti bez pomoći Marka Rojsa i Volfa, koji su zaradili crvene kartone u minulom kolu protiv Šalkea.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke