Zagrepčani se ne plaše ubedljivog poraza

Autor: Beta Beta
utorak 06.12.2016.
13:26
Izvor: Beta

Trener fudbalera zagrebačkog Dinama Ivajlo Petev rekao je danas da se ne plaši ubedljivog poraza u predstojećoj utakmici protiv Juventusa u Ligi šampiona.

Beta/Martin Rickett/PA via AP
Beta/Martin Rickett/PA via AP

Povezane vesti

Dinamo sutra od 20.45 u Torinu igra protiv Juventusa, utakmicu poslednjeg šestog kola Grupe H u Ligi šampiona. Zagrebački tim nije osvojio nijedan bod, niti je postigao gol, a primio je 13 i sutra će završiti takmičenje u Evropi za ovu sezonu.
 
"Najvažnije je da u Torinu izgledamo kao ekipa. Igramo protiv Juventusa i u takvoj utakmici možemo samo da dobijemo. Ne plašim se velikog poraza. Pokušaćemo da postignemo gol, da osvojimo bod, ali smo svesni da nam neće biti nimalo lako", rekao je Petev, preneli su hrvatski mediji.

Upitan za atmosferu u ekipi, Petev je odgovorio: "Onako".

"Nažalost nismo pobedili Rijeku, ali smo sami krivi jer smo promašili mnogo toga. Još smo i gol naivno primili", naveo je on.

Na tabeli Grupe H Juventus je prvi sa 11 bodova, Sevilja ima 10, Lion je sakupio sedam, a Dinamo je bez bodova. Juventusu pobeda donosi prvo mesto u grupi, ili da Sevilja ne pobedi Lion u drugoj utakmici u grupi.

Lionu je za drugo mesto potrebna pobeda sa dva ili više golova, pošto je Sevilja u prvoj utakmici pobedila sa 1:0.

U Grupi E Bajern će u Leverkuzenu od 20.45 igrati protiv Monaka, a Totenhem će u isto vreme u Londonu dočekati CSKA.

Monako sa 11 bodova i Bajer sa sedam su obezbedili plasman u osminu finala, dok se Totenhem i CSKA bore za treće mesto koje vodi u Ligu Evropa. Engleski tim ima četiri boda, a ruski tri.

Aktuelni šampion Evrope Real Madrid igra od 20.45 na svom terenu protiv Borusije iz Dortmunda i potrebna mu je pobeda za prvo mesto u Grupi F.  Nemački tim je prvi sa 13 bodova, a Real ima dva boda manje. U drugoj utakmici Legija će u Varšavi dočekati Sporting i taj duel odlučiće ko će na proleće nastaviti takmičenje u Evropi.

Sporting ima tri boda, a Legija, koja nema pobedu u grupi, na poslednjem mestu na tabeli osvojila je jedan bod.

U Grupi G Porto će od 20.45 dočekati Lester, koji je sa 13 bodova već obezbedio plasman u nokaut fazu. U drugoj utakmici Briž će u Belgiji dočekati Kopenhagen.

Porto ima osam bodova, a Kopenhagen šest. Švedskom timu je za drugo mesto potrebna pobeda ali i da Porto ne pobedi šampiona Engleske, pošto je bolji u medjusobnom duelu.

Briž nema nijedan bod i završiće takmičenje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Steffi
Tuesday, 06.12.2016
18:29

0 golova, bolje ne igrati nego se guziti pred svima.

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 06.12.2016
16:41

Voleo bih da Sevilja prodje dalje, da ne ide u LE, da molo neko drugi osvoji to takmičenje :D

avatar
siroliver
Tuesday, 06.12.2016
14:57

Kopenhagen Svedski tim????

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 06.12.2016
16:42

Nisi znao??? :D