Zagrebačkom Dinamu preti veliki finansijski udarac, može li se ponoviti slučaj Siniše Mihajlovića?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 05.04.2020.
12:54
Izvor: Sportske.net, sportske novosti

Još uvek se čeka nova reakcija trenera Nenada Bjelice i igrača, ali nekih nagoveštaja već ima u hrvatskim medijima.

EPA-EFE/ Ole Martin Wold
EPA-EFE/ Ole Martin Wold

Povezane vesti

Dinamo iz Zagreba prvi je u regionu počeo sa ''kresanjem'' zarada igračima, trenerima i svim zaposlenim u klubu, ali im za razliku od mnogih drugih, to ne ide kako su očekivali.

Preneli smo već da su i igrači i stručni štab na čelu sa trenerom Nenadom Bjelicom odbili predlog uprave, koja je potom reagovala otkaziva članovima stručnog štaba.

Međutim, jasno je da se tu priča ne završava, a zagrebački ''Jutarnji list'' danas nagoveštava jedan od mogućih scenarija.

Vodeći se primerom Siniše Mihajlovića, koji je nedavno dobio presudu na Sudu u Lozani protiv Sportinga iz Lisabona, pomenuti list pretpostavlja da bi isti korak mogao da napravi i Nenad Bjelica.

''Objavu da je njegova igra u plavom taboru završila, Nenad Bjelica dočekao je u nedeljo kada je objavljena vest da će Siniša Mihajlović presudom CAS-a u aprilu naplatiti tri milijuna evra od Sportinga iz Lisabona.

Srpski trener jedva da je turistički prošao kroz portugalsku prijestolnicu, na mestu trenera zadržao se tačno devet dana. Ispraćen je pre nego što je stigao upoznati igrače jer se klub našao u velikim previranjima, vlast je preuzela nova uprava i kao prvi korak podrapala ugovor s trenerom. Sada sud sportske arbitraže u Luzani toj upravi poručuje da su ugovori sveto pismo.
-
Baner

Presuda će obradovati Bjelicu koji namerava naplatiti još 1,5 miliona evra za preostalu godinu ugovora s Dinamom, kao i fudbalere koji ne pristaju na ponudu da prihvate samo trećinu godišnjeg ugovora.

Ipak, ni trener koji čeka formalni otkaz niti igrači ne trebaju unapred računati sa sudskom pobedom u ovom mačevanju jer, kao što ovih dana u strahu od bankrota naglašavaju španski klubovi, pravo poznaje i klauzulu 'Rebus sic stantibus' koja kaže da svaki ugovor vredi samo dotle dok se uslovi u kojima je potpisan bitno ne promijene. Fudbalski 'game over' svoj će rasplet ovaj put dočekati u sudnicama pre nego na Fejsu, 'over to you' časni sude... '', navodi se u tekstu ''Jutarnjeg lista'', koji u celini možete da pročitate ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 05.04.2020
15:09

Sve je objasnjeno u poslednjem pasusu, okolnosti definitivno nisu iste i nije moguce da dodje do nekog preslikavanja indigom.