Zaboravljeni HSV je mogao da ima timčinu, ali...

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 09.04.2020.
16:47
Izvor: Sportske.net

Već drugu sezonu zaredom su u Cvajti.

EPA/DANIEL REINHARDT
EPA/DANIEL REINHARDT

Povezane vesti

HSV se smatra za jedan od najuspešnijih nemačkih klubova u istoriji, ekipa iz Hamburga osvojila je šest šampionskih titula, ali i trofeje u Kupu pobednika kupova (1977) i Ligi šampiona (1983).

Punih 55 godina bili su članovi elite, da bi u 2018. godine nakon serije katastrofalnih rezultata i silnih smena trenera ispali u niži rang.

Nisu uspeli minule sezone da se izbori za povratak u elitu, ove takmičarske godine su u vrhu Cvajte, treći su na tabeli nakon 25 odigranih kola sa 44 boda, šest manje od vodeće Arminije i jednim od drugoplasiranog Štutgarta.

Kroz ovaj klub je i prethodnih godina prošla plejada odličnih fudbalera, ali nisu uspevali da zadrže svoje najbolje, konstantno su menjali roster i pravili greške, što je na kraju dovelo i do ispadanja iz elite.

Britanski portal "Squawka" se pozabavio ovom temom, zapitali su se kako bi HSV izgledao danas da nije prodao nekolicinu fudbalera.

Sastavili su idealnih 11 od igrača koji su kroz klub prolazili prethodnih godina i utisak je da bi sa ovakvim sastavom bili među najboljima u Bundesligi.

Baner

Odbrana deluje najimpresivnije, činili bi je bivši kapiten Mančester sitija Vensan Kompani, kao i nemački reprezentativci Jonatan Ta i Džerom Boateng, tu je i Brazilac Daglas Santoš, koji sa uspehom brani boje Zenita.

U veznom redu, dva iskusna fudbalera, reprezentativac Švajcarske Behrami, koji je trenutno u Đenovi i reprezentativac Hrvatske Badelj, koji je trenutno u Fiorentini na pozajmici iz Lacija.

Ofanzivni deo veznog reda takođe izgleda sjajno, desno bi mogao da dejstvuje as Totenhema Son Hjong-Min, dok bi levu stranu držao reprezentativac Srbije Filip Kostić, koji blista u dresu Ajntrahta iz Frankfurta.

Son Hjong-Min Totenhem

Pozicija "desetke" mogla je u idealnim uslovima da pripadne fudbaleru Milana Hakanu Čalhanogluu.

Što se tiče špica, "Squawka" se odlučila za Erika Maksima Čupo-Motinga iz Pari sen Žermena.

Na golu je Danijel Fernandeš, koji se odlično pokazao na golu Hamburgera u prethodne dve sezone.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Arrow5
Friday, 10.04.2020
14:45

https://youtu.be/dJfX3L5OAD0

Sportski pozdrav! molim vas ako mozete pritisnuti subscribe i pogledati video. Sada sam poceo youtube da radim i gol mi je da postanem jedan od vecih "youtubers" na balkanu. Jako bi mi znacilo ako bi ste mogli da mi pomognete na putu ka tome. Hvala na paznji!

avatar
Savoa
Thursday, 09.04.2020
19:51

Realno nagrdjen tim. Son top, Kostic i Calhanoglu prosek, stoperi odsvirali svoje, a Cupo Moting phahahahahah.