Za Puertu, za Rejesa - Banegin poslednji ples i Lopetegijevo iskupljenje!

Autor: Stefan Matić
subota 22.08.2020.
11:43
Izvor: Sportske.net

Previše emocija satkano u jednom meču.

EPA-EFE/Lars Baron
EPA-EFE/Lars Baron

Povezane vesti

Sinoć smo gledali prelepo finale Lige Evrope.

Inter i Sevilja su nam priredili šou sa pet golova, ipak može biti samo jedan pobednik. Fudbal može biti surov, tako da je Lukaku u minut vremena prošao transformaciju od junaka do tragičara meča. Belgijanac je imao sjajnu utakmicu a onda je odbitak od njega završio iza leđa Samira Handanovića što je bio udarac previše za "neroazure".

Tokom meča je bilo mnogo varnica, Ever Banega i Antonio Konte su imali svađu pored terena, mister italijanskog tima mu je poručio da ga čeka posle utakmice.

Sačekali smo samo još veće spekulacije posle Konteove konferencije gde je napomenuo da će Inter nastaviti, sa njim ili bez.

Ovo je inače bio zadnji meč Evera Banega u dresu kluba iz Andaluzije. U oktobru se seli u Saudijsku Arabiju, nosiće dres Al-Šabab Rijada. 32-godišnjak iz Rozarija je nosio dresove Boke Juniors, Valensija, Atletiko Madrida, Njuelsa, Sevilje u dva navrata i Intera iz Milana.

Sinoć su on i Hesus Navas bili u fokusu, suze kapitena su obišle Evropu. Sinoćni, šesti trofej u Ligi Evrope posvećen je Antoniu Puerti i Hoze Antonio Rejesu.
   Dva igrača su simbol Sevilje, nažalost premalo vremena su proveli sa nama. Puerta je imao 22 godine 2007. godine kada je posle serije srčanih napada preminuo, Rejes je poginuo u saobraćajnoj nesreći prošle godine. Oba igrača su stasala u Sevilji.

Igrači su na velikom slavlju nosili majice u sećanje na svoje prijatelje.

"Podignuti ovaj trofej kao kapiten moje Sevilje znači toliko mnogo. Za prijatelje koji više nisu tu, za Puertu, za Rejesa, iza mog kuma koji je preminuo. Nadam se da su navijači ponosni na nas. Svi smo mi podigli ovaj trofej zato što smo svi kapiteni", izjavio je Navas suznih očiju.

Još jedno ime koje nije moglo da zaustavi suze jeste Julen Lopetegi. Kakvu torturu je preživeo Španac zbog svojih odluka.

Otpušten je 2018. godine sa pozicije selektora Španije uoči Svetskog prvenstva u Rusiji zbog svoje odluke da preuzme Real Madrid. Na klupi Madriđana novi udara, potrajao je svega 14 utakmica kada je usledio otkaz sa "Bernabeua".  

Dve godine posle on je ponovo na krovu Evrope sa trofejom LE u rukama i sprema se za Ligu šampiona naredne sezone.

"On radi 24 sata na dan za Sevilju, zaslužuje ovo", dodao je kapiten Navas.  


Suze će zasigurno potrajati još koji dan. Primera počinje za mesec dana, videćemo kakvi će biti transfer potezi tima sa "Sančez Pishuana". Jedna rečenica na Tviteru je perfektno objasnila ulogu Sevilje u svetu fudbala.

"Igraju Primeru kako bi se kvalifikovali u Ligu šampiona da bi onda kao treći ispali u Ligu Evropu koju žele da osvoje kako bi se ponovo kvalifikovali za LŠ"

Ovo je bila njihova šesta titula u drugom po rangu takmičenju Evrope, nema sumnje da će uslediti još.

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Saturday, 22.08.2020
18:53

Ау кад се сетим Пуерте. Мислим да је утакмица кад се он стропоштао на траву у петерцу Севиље била директно преношена на некој нашој телевизији. Сећам се да сам гледао то. Наш Ивица Драгутиновић му је први притекао у помоћ али му није било спаса. Преминуо је у болници. Буквално у цвету младости. Шта ти је живот... Данас се зезаш, проводиш, тренираш, играш фудбал а већ сутра те више нема....

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 22.08.2020
12:14

Liga Šestvilje.