Za njega mnogi nisu čuli, a najbolji je igrač Arsenala za avgust!

Autor: Aleksa Blaćanin
četvrtak 06.09.2018.
16:44
Izvor: Sportske.net

Nije Arsenal nešto blista u avgustu, ali ovaj dečko se izdvojio.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Mateo Genduzi, francuski vezista je osvojio nagradu za najboljeg igrača  Arsenala u avgustu mesecu.

Devetnaestogodišnji vezista je ovog leta stigao u londonski tim, a retko ko je mislio da će imati ovoliko poverenje novog trenera, Unaja Emerija.

Genduzi je osvojio 68% glasova, a pored njega nominovani su bili Miktarijan i Petr Čeh, koji su završili na drugom i trećem mestu iza Francuza.

Mladi vezista je stigao iz Lorijana za 7 miliona funti, a odmah je dobio ogromnu i vrlo bitnu ulogu u prvom timu Arsenala. Mnogi su se čak iznenadili kada su ga videli u startnih 11 na prvom meču u Premijer ligi protiv aktuelnog šampiona, Mančester sitija. Međutim, on je stvarno opravdao ukazano poverenje, videlo se da želi da se dokaže, da je talentovan, a i stvarno je odlično odigrao sve utakmice.

On je postao tek četvrti tinejdžer koji je odigrao sve četiri utakmice na otvaranju Premijer lige. Pre njega su to uradili Nikolas Anelka, Sesk Fabregas i Đuru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Saturday, 08.09.2018
12:23

Cuo sam za njega prosle godine, nisam se iznenadio kada je dosao u Arsenal, ali sam se bas iznenadio kad sam vidio da igra u prvih 11 protiv Sitija. Uz to, sve 4 utakmice je bio dosta dobar (protiv Sitija mozda i najlosija partija) i dedinitivno je kupio sve navijace Arsenala. On i Toreira kao osiguraci iza Remzija, Mikija, Aube i Lakazeta bi bilo dosta zanimljivo za gledanje.

avatar
gunner4
Friday, 07.09.2018
02:34

Sa Toreirom u tandemu bi bio i bolji, imao bi vise slobode... Sa njima dvojicom Arsenal je dobio dobar centralni par za narednih 10 godina

avatar
Igors Stepanovs
Thursday, 06.09.2018
19:48

Dobar je Mateo ali vidi se da mu fali iskustva.Opet pre bih i njega neiskusnog gledao nego Dzaku na terenu,koliko god ovaj imao impresivnu statistiku,za sta se mnogi hvataju,sve sto uradi on i pokvari.

avatar
The Bear of Highbury
Thursday, 06.09.2018
19:17

Genduzi ce biti vrhunski igrac u buducnosti

avatar
vojin denic
Thursday, 06.09.2018
17:49

Ima vremena za njega da se prilagodi i da bude bolji. Ne moze da se kaze da je bas blistao ali mlad je nadam se da ce se usavrsavati vremenom.

avatar
Normal one
Thursday, 06.09.2018
17:30

Dobar je Genduzi,za svoje godine odlican.Ali ipak da se ne lazemo to sto je igrac meseca vise govori o Arsenalu nego o njegovom kvaltetu.

avatar
Ogist Kont
Thursday, 06.09.2018
17:23

Ovaj dečko je zaslužio poverenje menadžera. Nadam se da će nastaviti sa sjajnim partijama i time motivisati starije saigrače da pruže bolje partije. On još uvek nije oboleo od gubitničkog mentaliteta koji se tako lako dobije u Arsenalu.