Za nevericu, Junajted probio "plafon" i dva boda je od zone ispadanja!

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 14.10.2019.
12:29
Izvor: Sportske.net

Plate nikada veće a rezultati nikad gori.

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Klub sa "Old Traforda" preživljava najgori početak sezone od osnivanja Premijer lige, "crveni đavoli" su na dvanaestom mestu sa svega devet bodova iz osam odigranuh utakmica sa samo dva boda više od timova u zoni ispadanja.

U narednom kolu igraju sa velikim rivalom, Liverpul gostuje na "Old Trafordu" mnogi spekulišu da bi u slučaju ubedljivog poraza Ole Gunar Solskjer mogao da krene sa traženjem novog posla. Ipak Norvežanin ne mora da brine jer bi mu u slučaju otkaza pripala otpremnina, a Junajted je ubedljivo prvi klub po izdvajanjima za svoje osoblje.

Izveštaji pokazuju da klub iz Mančestera izdvaja neverovatnih 332 miliona funti na zarade svojih igrača, suma za plate se povećala za 43 procenata u prethodnih tri godina. Najplaćeniji igrači su De Hea sa 375 hiljada funti i Pol Pogba sa 290 hiljada funti nedeljno. Cifra od 332 miliona funti takođe podrazumeva platu Aleksisa Sančeza koji prihoduje neverovatnih 400 hiljada funti sedmično, Inter ga je doveo na pozajmicu, ali će plaćati tek manji deo njegovih godišnjih primanja u visini od 21 miliona funti.

Aleksis Sancez Inter

"Neroazuri" pokrivaju tek deo od 4.5 miliona funti tako da je ovo posao koji itekako ide na štetu Junajteda, jasno je da su prvi po odgovornosti na udaru čelnici kluba. Međutim Junajted već par sezona nije u vrhu evropskog fudbala, tako da su finansijski benefiti jedan od načina da privuku velika imena na "Old Traford".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke