Za nevericu, izgubljena decenija, Milan potrošio bogatstvo, evo koga će sve morati da prodaju!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 03.10.2019.
10:59
Izvor: Sportske.net

Podatak koji govori sam za sebe, a bolni rezovi tek slede...

EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHI
EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHI

Povezane vesti

Zvuči kao nemoguće, ali insistut CIES je objavio precizne podatke. Ako se računaju, Milan je u top 5 u svetu u protekloj deceniji, i takođe ima najgori odnos prodaja i kupovina u čitavoj Seriji A.

Njihov minus je 439 miliona, veći od Realovih 425, Juventusovih 414, Čelsijevih 395 i Interovih 391.

Pogađate ko je jedino ispred, Siti koji je potrošio oko milijardu i sto miliona evra, odnosno tolika je razlika izmeđzu prihoda i prodaja, PSŽ je u minusu 900 miliona, sledeće Junajted sa 833 i Barsa sa 720 miliona.

Ali, svi na ovoj listi imaju čime da se pohvale, ogromna ulaganja su se isplatila makar dominacijom u domaćim takmičenjima, ili trijumfima u Evropi, Milan osim titule iz 2011. nema ništa. Kraj ere Berluskonija i Galijanija je tužno završen, kineski vlasnici su bili sumnjivi avanturisti, a fond "Eliot" ne uspeva da podigne klub na noge.

Milan je napravio veliki minus dovođenjem igrača kojima je kasnije padala cena, nije nužno da su u pitanju loši igrači, već su jednostavno platili ceh rezultata.

Pomenimo neke, recimo Balotelija koji se vraćao u dva navrata, ali je plaćen više od 20 miliona, pa Pata koji je prodat za samo 15, Matrija koji je doveden za 12, Didaka Vile, Bonaventure, Verdija, Bake, Luiza Adrijana, Lapadule, Gomeza, Sose, dosta igrača su proglašavani za pojačanja, plaćani 10 i više miliona evra i na kraju ništa nisu vratili u kasu. Sećate se prelaznog roka pre dve godine Silve od 40 miliona, Bilje, Bonućija, Konteija, Rikarda Rodrigeza, neki su i dalje u timu, neki su zaboravljeni recimo Kastiljeho za 25 miliona i Kaldara koji je Juventusu plaćen 35. Dodajte na to Pjonteka, Kesija koga su imali obavezu da kupe, jasno je, kada odlaze, igrači mnogo manje vrede.

Recimo Pjontek će sada biti teško prodat, igra loše, baš kao i Rodrigez, Čalhanoglu, Bilja kome ističe ugovor, Paketa kojim nisu zadovoljni...

Sve to ukazuje na loše poslovanje, još što je gore, Milan će morati da proda one što vrede. Ako ne izbore Ligu šampiona, Rajola je saopštio da Donaruma odlazi, možda će morati da se odreknu i Romanjolija. U međuvremenu igrači koji su stigli, Krunić, Benaser, Teo Ernandez, Duarte ne dobijaju šansu, videćemo kako će se pokazati Leao i Ante Rebić.

Bilo kako bilo, ovo je izgubljena decenija za jedan od najvećih klubova na svetu, Eliot priča o novom stadionu, ali navijači žele rezultate, optimizma nema, a ni rešenja na vidiku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
sasa lesa
Friday, 04.10.2019
09:21

I dežurni kritičari, ne vidim Klopov Liverpul (uopšte Liverpul) ovde? Toliko o "trošenju" Liverpula, sad vam je valjda jasno da Liverpul ne može u isti džak sa City, MU, pa čak i Arsenalom. Da ne pominjem ostale timove iz članka.

avatar
REVØLT
Thursday, 03.10.2019
18:02

Hvala sto cekam.

avatar
REVØLT
Thursday, 03.10.2019
13:39

Imamo i titulu iz '12. Baloteli je placen tacno 20 miliona evra, a drugi put je kod nas dosao samo na pozajmicu. Bonaventura i Luiz Adriano uopste nisu nesto mnogo placeni, Verdi je nase dete (mozda si mislio na Cercija), a Milanov najveci problem su mali prihodi i velike plate koje daje za lose ili (u najboljem slucaju) prosecne igrace, za obestecenja i ne dajemo bas toliko iako bi bilo lepo i pozeljno da nam s vremena na vreme pristigne i poneki slobodan, a kvalitetan igrac. Na kraju, nema ni novog i modernog stadiona u nasem vlasnistvu koji bi generisao prihode, a donedavno ni ti poreski propisi u Italiji nisu isli na ruku tamosnjim klubovima, i to je jako bitno da se napomene...

avatar
bebel
Thursday, 03.10.2019
13:29

Da sam navijač Milana ja bih tek sad bio zabrinut kad vidim da su Maldini i Boban zaduženi za igrački kadar...

avatar
Don Luciano
Thursday, 03.10.2019
12:26

Ali kako juventus,kad je polovinu igraca u protekloj deceniji doveo za dzabe,a od skupljih su doveli samo iguaina,ronalda i de lighta!!takodje su dobro i prodavali,tako da mi je malo cudna ovolika razlika...poglesajte mancester siti neverovatno :)

avatar
Jean-Luc Picard
Thursday, 03.10.2019
14:08

Zato sto kad dovodis igraca za dzabe njemu moras na ruke da isplatis lepe pare, to ti dodje kao jedan transfer, doduse manje nego sto bi placao klubu za tog igraca. Znam kad je Liverpul dovodio Matipa za dz, na ruke su mu isplatili dobre pare da bi dosao jer je mogao da bira gde ce. Takodje juve trosi na plate mnogo, pogledaj koliku su platu de lihtu dali, ronaldu i ne mogu da placaju sami pa uz pomoc sponzora itd itd.

avatar
lol (NewProfile)
Thursday, 03.10.2019
12:00

Ne cudi uopste. Milan u tranziciji posle Berluskonija (koji i poslednjih godina njegove vladavine je ostavio Milan na cedilu), losa prodaja kluba, pa opet odlazak u ruke osobi koju me zanima fudbal verovatno, i sigurna prodaja za godinu, dve. I tako godina za godinom, kvalitetnih igraca sve manje, klub se srozava. Novi vlasnik treba prvo da sastavi tim u upravi, uloziti pa bar 200 mil u prvi tim (generalno u prvih 11 u Milanu, 4,5 igraca bi samo ostalo), dovesti trenera ko ce da ih ukomponuje i onda stepenik po stepenik. Ali sve su to puste zelje, ovog vlasnika Milana samo novac zanima, i daj Boze da Milan proda sto pre.

avatar
Crveni Lucifer
Thursday, 03.10.2019
15:13

Vi ste nosta drugo da igracke, igraju vlasnici sa milanom kako hoce

avatar
Stefan Lazović
Thursday, 03.10.2019
11:37

cccc, pogledaj ti te minuscine a mi pricamo o nasim

avatar
Crveni Lucifer
Thursday, 03.10.2019
15:12

Nasi trose drzavne pare

avatar
Milos Ilic_fb1
Thursday, 03.10.2019
11:02

Juventus je u minusu kad se pogledaju kupovine i prodaje? Kako?

avatar
The_Matrix
Thursday, 03.10.2019
11:51

Lako, kupovali su oni skupo, a i ono sto im ne treba. Kupovali su igrace da ih drugi ne bi uzimali pa slali u svoje filijale Sasuolo, Sampdoriju i Udineze. U Sasuolo u svakok trenutku imaju po 6-7 svojih igraca koji nikad nece dobiti sansu

avatar
Zoran Krstin
Thursday, 03.10.2019
13:41

Tih 414 mio EUR je za 10 godina, dakle u proseku 40-ak po sezoni, što i nije strašno. Svi top klubovi su u minusu po pitanju transfera, samo što jedni imaju i sportske rezultate a drugi ih baš i nemaju.

avatar
_Goran_
Thursday, 03.10.2019
12:53

https://www.transfermarkt.com/juventus-turin/alletransfers/verein/506 Ovako :)

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Thursday, 03.10.2019
12:41

apsolutno si u pravu s tim da sve te igrace jednog dana ce prodati kao sto su I ove godine ucinili sa nekima od njih Valjda ce zaraditi kakvu lovu ??? Ove su godine od takvih zaradili neku stotku !!!