Za Murinja večeras presudno, više nema opravdanja!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 19.06.2020.
11:54
Izvor: Sportske.net

Problem je što sada nema alibi, a od ishoda devet utakmica ove sezone zavisiće sledeća...

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Engleski mediji tvrde da je večerašnji duel sa Junajtedom meč istine za Murinja. Preuzeo je tim od Poketina tokom jeseni, imao je dosta opravdanja poput povreda Kejna i Sona, ali svejedno, ispao je iz kupa, kao i Lige šampiona i daleko je od mesta koje vodi u Ligu šampiona.

Ima devet mečeva da spasi sezonu, dokopa se makar petog mesta i nada da Lozana neće Sitiju izbrisati suspenziju iz Evrope. Murinjo se žali kao i obično, u jednom trenutku je rekao da klub mora da izabere, Liga šampiona ili prvenstvo, ali je protiv RB Lajpciga bio inferioran, a i u prvenstvu je daleko od onoga što navijači žele.

Ako ostane van Lige šampiona, budžet će biti mali, pokušava da dovede Vilijana i Menijea kao slobodno agente, ali problem štopera ostaje, kao i zamene za Kejna od koga tim previše zavisi.

Pet puta su tokom karantina, Murinjo i igrači kršili pravila, izvinjavali se, davali donacije, delili i hranu tokom izolacije, ali i pre korone, tim je bio očajan. Osim lakih poraza od Lajpciga, igrali su 1:1 u Barnliju i ispali u petoj rundi kupa od Noriča, kao i izgubili meč u prvenstvu od Vulvsa. Dakle, tim je bio u silaznoj putanji, pa je ovo bukvalno "restart" za Murinja.


Baner

U prvom delu prvenstva je izgubio od Junajteda, sada mora da dobije kako bi uhvatio petoplasirani tim lige, za koji je pandemija došla u najgorem trenutku kada su ređali pobede. Zaista mnogo zavisi od večerašnjeg meča, kada je u pitanju Murinjova budućnost, on neće biti smenjen, na kraju ima platu 15 miliona funti, ali ako završi u sredini tabele, to nije nikakav napredak u odnosu na Poketina ove sezone i itekako će se odraziti na sastav tima u narednoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Manchester UTD
Friday, 19.06.2020
14:54

Posle korone se ne zna u kakvoj su formi ekipe tako da je tesko prognozirati, ali po tradiciji je Totenham stara Manchester-ova musterija.

avatar
LFC*19
Friday, 19.06.2020
12:39

Prosuce ih United.