Win-win za gazdu Valensije - Ako "Los Ches" pobede super, ako dobije Juve, još bolje!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 19.09.2018.
10:27
Izvor: Sportske.net

Navijači ga optužuju za konflikt interesa, ali njegova zlatna koka je večeras u gostima, Piter Lim će biti veliki dobitnik na startu Lige šampiona...

EPA-EFE/Juan Carlos Cardenas
EPA-EFE/Juan Carlos Cardenas

Povezane vesti

U Valensiji sa podozrenjem gledaju na svog vlasnika. Doduše, odnosi su malo relaksiraniji, nakon što se klub vratio u Ligu šampiona, ali Piter Lim i dalje baš nije omiljena ličnost na "Mestalji".

Naime, on je uložio novac u klub, krenuo od onog neuspešnog pokušaja sa Nevilom, kasnije je pod uticajem Mendeša doveo Nunja Espirita Santa, sadašnjeg menadžer Volvsa, vratio se u Ligu šampiona, ali onda je klub ponovo potonuo.

Milioner iz Singarupa koji je svojevremeno želeo da kupi Liverpul, iako je bliži Junajtedu, pogotovo Skolsu i generacija 92, je povezan sa Ronaldom, što ga stavlja u čudnu poziciju pred večerašnji meč kada Juventus gostuje protiv Los Chesa.

Naime, ako pobede "Slepi miševi", dobro je, povratak u Ligu šampiona i bodovi bi zadovoljili navijače, ali ako dobije Ronaldo, odnosno postigne golove, Lim će nastaviti da zarađuje.

Teoretski to je konflikt interesa, Ronaldo i Lim su poslovni partneri, biznismen iz Singapura ima marketinška prava na Kristijana u Aziji, ugovor je potpisao 2015. i to na šest godina.

Uz to, odlični su prijatelji, današnji mediji u Španiji kažu da su navijači Valensije ljuti na gazdu jer gotovo nikad ne gleda utakmice, a bio je na prezentaciji Ronalda u Torinu i njegov gost u novoj kući u Pijemontu.

Takođe, poslednji meč koji je gledao je duel Juventusa i Lacija u Torinu gde je bio opet Ronaldov gost, zatim je preko Londona i Barselona otišao do Pariza kako bi kupio Guedeša od Pari Sen Žermena.

Veza između Lima i Ronalda je uspostavljena preko Mendeša, Lim je spasao Valensiju koja je bila u dugovima posle loših Mendešovih transfera, pa je njegov Gestitufe prodao 83% akcija Limu za oko 300 miliona.

Lim dakle večeras samo može da dobije, Juve gostuje na "Mestalji", Ronaldo je u Španiji dočekan kao heroj, a jasno Liga šampiona je njegovo takmičenje pa je razumljivo što domaćin koji je loše počeo prvenstvo štrajkuje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
S-I-M-K-E_
Wednesday, 19.09.2018
19:16

Ovo je bruka sta se danas u fudbalu desava.Nece valjda nocas igraci Valensije da pustaju Ronalda da daje golove.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 19.09.2018
11:08

Dragi moj urednice Sportskih net i cjela ekipo Stvarno ste odlicna stranica meni najdraza i redovno vas pratim Sto cu i ubuduce ciniti i poneku kritiku na vas racun smatrajte zeljom za poboljsanjem a ne nista negativno Volio bi da prestanete s tim teorijama zavjere i upornim ponavljanjem vijesti tipa Sergej tipa Pogba itd To nam je kako sam skuzio svima dosadno Pozz uz nadu da ce te biti jos bolji i kvalitetniji

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 19.09.2018
11:02

Opet neka teorija zavjere ! Pa do kad majku mu ?