Vunderkind iz Dortmunda konačno na najvećoj sceni, oboriće rekord star četvrt veka!?

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 12.10.2020.
17:15
Izvor: Sportske.net

Hoće li opravdati očekivanja?

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Sećate li se Jusufe Mukokoa?

Ovaj mladi fudbaler je privukao veliku pažnju kada je kao 13-godišnjak debitovao za U17 selekciju Dortmunda.

Davao je golove protiv nekoliko godina starijih protivnika kao od šale, svi svetski mediji su izveštavali o ovom čudu od deteta, Mukoko je potom sa samo 14 godina bio priključen U19 selekciji "Milionera".

Zaigrao je i u omladinskoj Ligi šampiona, postao i najmlađi igrač koji je ikada zaigra u tom takmičenju kada je debitovao protiv Barselone u septembru prošle godine, već u oktobru postigao je i svoj prvi gol u omladinskoj LŠ, te je postao i najmlađi strelac u istoriji takmičenja.

Od prošle godine ima i ugovor sa kompanijiom "Najki" težak 10 miliona evra, a od januara je dobio i pravo da trenira sa prvim timom Dortmunda.

Ipak, još uvek nije dobio pravo da debituje u Bundesligi, to pravo će ostvariti kada bude napunio 16 godina, a to će se desiti 20. novembra tekuće godine, poznavajući politiku ovog nemačkog kluba, jasno je da će Mukoko brzo u vatru.

Sada je i sportski direktor kluba Mihael Zorc potvrdio da će Mukoko biti registrovan i za Ligu šampiona, ovoga puta u seniorskoj konkurenciji.

"Da, istina je. Registrovaćemo Jusufua za Ligu šampiona preko B liste", potvrdio je Zorc.

baner 2

Na to će takođe morati da sačekaju 20. novembar, ali iako je registracija za elitno takmičenje odavno završena, timovi imaju pravo još uvek da stave mlade igrače na rezervnu listu.

Tako bi Jusufa Mukoko mogao da debituje u Ligi šampiona već 24. novembra, kada se Dortmund bude sastao sa ekipom Klub Briža.

Ukoliko se to i dogodi, postaće najmlađi igrač u istoriji Lige šampiona, srušiće rekord Selestina Babajara star 25 godina, Nigerijac je u elitnom takmičenju zaigrao za Anderleht sa 16 godina i 84 dana starosti.

Mukoka je rođen u Kamerunu, ali na međunarodnom nivou predstavlja reprezentaciju Nemačke, već ima i dva nastupa u U20 selekciji.

Bilo je puno kontroverze oko njegovih godina, ali je njegov otac u više navrata javnosti dokazao starost svog sina zvaničnim dokumentima.

Dakle, došlo je vreme da vunderkind zaigra i na velikoj sceni, za oko mesec dana bi mogao da zaigra u Ligi šampiona i Bundesligi, videćemo kako će se ovaj još uvek 15-godišnji fudbaler pokazati sa daleo starijim rivalima u seniorskoj konkurenciji na najvećem evropskom nivou.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RealisticChelseaFan
Monday, 12.10.2020
18:45

Sto se tice godina, verujem da je istina da ima 15 godina. Gledam ove danasnje klince, svi visoki po 1.80, 1.90, neki imaju i 2.00. Stopala su im ko sanke, niko ne nosi broj patika manji od 45. Ja sam u njihovim godinama licio na teletabisa kao i moji vrsnjaci. To je sve do danasnje hrane u koju ubacuju raznorazne zajebancije. Moje misljenje.