Vruć šamar "tobdžijama" u Velsu, Svonsi pobegao iz opasne zone

Autor: Boban Filipović
utorak 30.01.2018.
22:42
Izvor: Sportske.net

Arsenal je poražen u gostima kod jednog od najslabijih timova u ligi, pa sada top 4 deluje kao veoma teška misija.

BETA/AP Photo/Tim Ireland
BETA/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Iako su poveli na 'Libertiju' posle nešto više od pola sata igre, fudbalri Arsenala se vraćaju kući praznih rukava.

Svonsi je slavio rezultatom 3:1, posle Liveprula uzeo skalp još jednom velikanu, ustupio fenjer Vest Bromu i pobegao iz zone ispadanja.

U 33. minutu Naćo Monreal je doveo "Tobdžije" u vođstvo, uleteo je iza leđa odbrane 'Labudova' i iz prve prosledio loptu u mrežu Fabijanskog nakon proigravanja Mesuta Ozila.

Međutim, Svonsi je odgovorio samo minut kasnije. Moson je odigrao za Klukasa, Dđaka je zaspao, Košćelni zakasnio, a Čeh je ostavlje na milost i nemilost - 1:1, to je bio rezultat prvog poluvremena.

Nakon petnaestak minuta igre u nastavku prekorket, Džordan Aju je kazno kiks Petra Čeha i najavio pobedu.

Venger je nešto ranije uveo Mihtarjana, Jermenin je petnaest minuta pre kraja imao priliku da upiše prvenac, Fabijanski mu to nije dozvolio, nakon te šanse 'Profesor' je bacio sve karte na napad uvođenjem Olivijea Žiroa, ali nije imalo efekta. Deset minuta kasnije Sem Klukas je svojim drugim golom na utakmici zapečatio sudbinu gostiju i doneo 'labudovima' drugi trijumf u nizu.

U isto vreme na Olimpijskom stadionu u Londonu, Vest Hem i Kristal Palas su remizirali u gradskom derbiju - 1:1.

"Orlovi" su poveli sredinom prvog poluvremena posle polukontre koju je otvorio Luka Milivojević, Taunsend je probio po desnom boku i centrirao za Bentekea koji glavom trese mrežu.

"Čekićari" su do boda došli sa kreča, bivši igrač Vest Hema Tomkins je oborio Ćićarita Ernandeza, a precizan sa bele tačke bio je kapiten Mark Nobl.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

49 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AFC fan
Wednesday, 31.01.2018
10:54

Pratio sam samo tekstualno utakmicu i bas je bilo lose. Podržavao sam Mustafija misleći da je jako dobar štoper ali izgleda da sam se prevario. Formacija sa tri štopera jedino ima smisla kada je Monreal spoljni + Kolašinac. Bellerin... ne znam ni šta da napišem za njega. Džaka isto razočarao.

avatar
MalaSkoljkica
Wednesday, 31.01.2018
08:44

Lepo ja kazem , dovedite igrace koje god, dok je Profesor tu, nece biti leba.

avatar
Di Stéfano
Wednesday, 31.01.2018
04:10

Prvi gol je Dzakina greska.Nije cuvao svog igraca i ovaj je samo prosao i dao gol.Drugi gol je katastrofalna Cehova greska(a imao ih je vise ove sezone) dok je treci gol Monrealova greska.Opet ta odbrana kiksa i Arsenal mora da je dovede nekako u red.Ne razumem zasto Kolasinac ne igra,stvarno mi nije jasno.Takodje se nadam da dolaskom Obamejanga nece imati vise mesta za Ivobija,decko je katastrofa.Uradi nesto kasvetno jednom u 10 partija i Venger izgleda na osnovu toga mu daje vecu minutazu nego sto zasluzuje.Treba da se sedne i da se nepotrebni igraci poput Ivobija prodaju posto nije kalibar ni za Barnli a ne za Arsenal.Formacija mora da se promeni jer ovo sa isturenim bekovima ne ide.Odu previse napred i onda stoperi ostaju sami a jedini ko moze da im pomogne (Dzaka) deluje totalno nezainteresovano i vreme je za novog zadnjeg veznog.Dobio je Dzaka svoju sansu i pokazao se kao totalni promasaj na svu zalost.

avatar
AFC fan
Wednesday, 31.01.2018
10:55

Kako Monrealova greška kad Ajew prodje Mustafija?

avatar
Di Stéfano
Wednesday, 31.01.2018
16:06

Pa ono kad je pokusao da ispuca loptu i kad je nije lepo udario.Pala je i ovaj je pokupio samo.Mustafi je odreagovao presporo ali je tu najveca greska bila Monrealova.Od heroja do tragicara,mada je i najbolji bio u odbrani.

avatar
Wednesday, 31.01.2018
03:41

nije mi jasno kako ziru ne igra od starta...kad god udje, ars igra barem 3x bolje...strasan napadac i potcenjen. realno potrebna je ozb reorganizacija tima...pocev od golmana i odbrane...vilsir i remzi su super veznjaci, ali im treba podrska zadnjeg veznog tipa felaini, kante i sl. napad sa abumejangom ili bez njega imaju dobar...mozda desni krilni napadac.

avatar
Žan-Žak Ruso
Wednesday, 31.01.2018
00:31

Da mi je videti leđa onim tubama od Mustafija i Džake, kao da bi titulu uzeli. Kakvi baksuzi od igrača, to je strašno. Mrš napolje obojica, panjuge jedne.

avatar
Red blood
Wednesday, 31.01.2018
00:18

U jednom momentu je Arsenal izgubljen u prici o Top4,u sledecem Liverpul gubi i od Svonsija i od Wba (mada je to u kupu,ali deluje da Crveni ne znaju gde su u datom trenutku),dolazak Mihtarijana,prica o Obamejangu kao gotovoj stvari,Arsenal je opet u borbi za Top4..stvari deluju dobro..da bi na posletku odigrali ovako uzasan mec,a Liverpul rutinski dobio Hadersfild..i opet smo na pocetku price.Arsenal miljama daleko od mesta koje vodi u LS..

avatar
Daniel Thierry Henry
Wednesday, 31.01.2018
00:15

Arsenal bolje igra u formaciji 4-5-1,pokazalo se i na prosloj utakmici kad su dali 4 komada...ovo 3-6-1 nista bekovi odu previse napred i nema ko da pomogne stoperima,a na sredini Dzaka....pa gde on moze da bude organizator igre,koji je to jos Albanac bio fudbaler,pitam se? Sa 6-oricom na sredini cini se da se stvara guzva i nema dovoljno prostora za ubacivanja iz drugog plana,a ne moze od toliko igraca da prodje i neka lopta u prostor sve nesto u krug,na bok,a kome da centrira neko sa boka kad nema ko da skoci...na sredini fali Wilshir covek trci kao “kuce” i napred i nazad moze da pretrci maraton 😁 za jednu utakmicu

avatar
gunner 85
Wednesday, 31.01.2018
00:12

veoma lose mada je ovo izgubljena sezona ali bre gubiti na ovakav nacin oni se brane i cekaju da izgubi arsenal loptu i onda samo istrce napred dvoje troje i kraj znaci strasnooo ...... ovu sezonu bolje venger da iskoristi da vidi ko su jos bespotrebni igraci i da ih se na leto otarasi video je i on sta je radio do sada verovao kokelinu volkotu i slicnima odmah treba da izbaci remzija wilser je za njega doktor ....... valjda ce se bar malo popraviti da se imamo cemu nadati u ligi evrope a van toga samo uigravanje za sledecu sezoni i smisljanje koga dovesti umesto ovih proseka od igraca

avatar
lonchy2909
Wednesday, 31.01.2018
00:09

Samo da cestitam Svonsiju jos jedan skalp. Proslo kolo sam fanova Liverpula najavio iznenadjenje, svi znam kako Liverpul prolazi sa ovim ekipama. Ali ovo veceras nisam ocekivao. Jos jedan pokazatelj koliko samo ima dobrih timova u engleskoj ligi. Sutra ce city muku muciti sa wba. Pozdrav svim fanovima engleske lige. Nadam se da ce auba pojacati arsenal. Ovo sa ziruom smijesno skroz.

avatar
OX
Wednesday, 31.01.2018
00:08

Aj Liverpul su pobedili jedva na muke, al ovo stvarno rutinski, svaka cast Karvahalu preporodio ih

avatar
Stretford END 1878
Wednesday, 31.01.2018
00:07

Bice bolje Ganeri, sve sad ulozite u ligu evrope to vam je jedina karta za elitu sledece godine a imate tim za osvajanje, ovako je moj Junajted prosle sezone i na kraju osvojili drugi po vaznosti trofej na svetu. Samo jako. Dobra pojacanja samo da se uigraju.

avatar
Adnan
Wednesday, 31.01.2018
00:42

Ako ne mogne igrati Obamejang za njih u LE,nisu ni u top 5 favorita da uzmu trofej.Neka imena ove godine su prilicno jaka.

avatar
Stretford END 1878
Wednesday, 31.01.2018
00:56

To da, ali od tih velikih imena u ligama samo Arsenal nema direktan prolaz kroz ligu, ovo im bas treba.

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 31.01.2018
00:47

Pored Napolija, Atletika?

avatar
Consigliere 1927
Wednesday, 31.01.2018
00:05

Arsenal nekako i usped da dovede top igraca, al trenera nikako, vec 10 godina...

avatar
Матија Станковић
Wednesday, 31.01.2018
00:04

Koja veza drzi ovog Dzaku u timu meni nije jasno, samo slep covek ne moze da primeti da je decko panjevina teska, ajde sto igra u Arsenalu, nego sto je starta postava lik, ne moze dva uspesna pasa da veze, a o odbrani da ne pricam, tuzno da tuznije ne moze biti..

avatar
Aleksandar Jovancevic
Wednesday, 31.01.2018
00:01

Izbace jedan Chelsea a izgube od ovakvih ekipa.Stvarno cudan mentalitet imaju igraci Arsenala.

avatar
Gooner1985
Tuesday, 30.01.2018
23:59

Znalo se da će se parkirati bus. Wenger ide sa 433 i Iwobijem. Od posljednjih 15 utakmica Iwobi je dobio samo jednu ili dvije vrh... Nema šta da očekuje dok mu je on u napadu.

avatar
Topovi nad Londonom
Wednesday, 31.01.2018
00:48

Tuzni Ivobi koja misterija ko njega drzi u professional no fudbalu uopste,samo Venger izgleda inace bi igrao Cempionsip

avatar
Gooner1985
Wednesday, 31.01.2018
14:55

Wengerov sin. Druge nema.

avatar
Roj Kin 16
Tuesday, 30.01.2018
23:59

Borba za opstanak u PL nikad zanimljivija..

avatar
StefanK
Tuesday, 30.01.2018
23:51

Ima li ko bolju odbranu od nase? Naco od heroja do tragicara...A moze li mi neko reci ulogu Dzake u nasem timu? Niti ofanzivno ima neki ucinak, a defanzivno tek je lepo pogledom ispratio lika kod prvog gola..Da ne poveruje covek da nije probao ni da potrci, a lik pored njega prosao...Kad on i Remzi igraju u vezi mi kao da imamo sve napadace, jer oni borave ispred Lakazeta, bar ja takav utisak imam...Dzaba nama sve dok se ne dovede zadnji vezni, ova ekipa bukvalno place za defanzivnim veznim...Ali to Venger ne vidi izgleda, posto on samo napadace i krila dovodi i prodaje, a stopera i defanzivnog ko sisa...A i vidi se koliko smo mi 0 ekipa bez Vilsira, on je nama sve u ekipi...Lika svuda ima i u odbrani i u napadu...Sa dva ofanzivna vezna igraca u ekipi, jedan Ozil mora da dodje na centar da iznese loptu, toliko o tome koliko i za sta nama sluze vezni igraci...Jedina nada nam je LE, a sa ovakvom odbranom tu nam je nada jedino da se ove jace ekipe medjusobno kolju, nekako da stignemo do finala i onda ko zna u toj jednoj tekmi mozda dobijemo...Lakazet isto los, jedini za pohvalu su Ozil i Elneni jer su se jedini trudili i obavljali svoj posao na terenu, Naco je bio dobar dok nije poklonio onaj aut, umesto da je izbije ili doda nekom on covek komplikuje i pusta loptu da izadje napolje, a kod treceg gola isto kako je pokusao da je izbije cirkus zivi, a ostali se bar po meni nisu videli na terenu niti uradili nesto znacajno vredno pomena...I da svaka cast Svonsiju na pobedi, oducili su nas od fudbala narocito u prvom poluvremenu i bolje Venger da pita ovog trenera za neki defanzivni savet jer oni ljudi u napadu sa 3-4 igraca ove nase vozaju kako vole, a mi sa 10 igraca ne znamo golu da pridjemo..

avatar
Непобедиви
Wednesday, 31.01.2018
00:02

Njihova 3 igraca vozaju nase kao volove iz prostog razloga sto nam je odbrana uzasna, a ne zato sto su oni dobri. Ne smem ni da zamislim sta bi nam ozbiljniji napadaci uradili.

avatar
StefanK
Wednesday, 31.01.2018
00:41

Pa naravno, a mi nikako zadnjeg veznog da dovedemo...Jos jedinog koji je bio najblizi nekako tom zvanju, Kokelan, mi ga prodali umesto Elnenija da smo oterali dok se ne dovede neki stvarno zadnji vezni...Mada Elneniju konkretno nemam sta da zamerim jer se trudi lik i njegova je uloga da bude ispred stopera, jos spasio cist go u prvom poluvremenu...Tek kad je on izasao i kad smo ostali sa Remzijem i Dzakom mi primismo 2 gola lagano...I nama treba stoper, neki visok, jak i brz inace uzas...Mustafi jednu odigra dobro pa jednu kiksne i tako u krug, msm da bi bio odlican sa trojicom pozadi on po desnoj strani..Ali dok ne dodje neki zadnji vezni mi samo da molimo da Vilsir zadrzi formu i da ga ovaj stavlja u startnu inace nema nista od nas...I da, Ivobi isto, lik je bas uzasan znaci konstantno uzasan i konstatno igra, a nista ne doprinosi, a Miki greje klupu...Mada i Lakazet u poslednje vreme kao da se posvadjao sa loptom..

avatar
Herkules88
Wednesday, 31.01.2018
00:04

Bolje da je Kokelana ostavio, on je bar ginuo za svaku loptu, Dzaka trckara samo

avatar
vojin denic
Tuesday, 30.01.2018
23:46

Nedostajao je Vilsir,Ramzi ovajan odnrana takodje jadna.

avatar
Bayern ljubav
Tuesday, 30.01.2018
23:46

Odigram x2 i moroni vode i izgube daj bože da nikad ne osvojite ni jedan trofej ma ja sam veći konj kad odigram na ove gubitnike.

avatar
Paris Saint Germain
Wednesday, 31.01.2018
00:53

Mentalitet malog kluba imaju

avatar
Непобедиви
Tuesday, 30.01.2018
23:45

Definicija kako pobediti sam sebe. Ceh zaboravio da brani. Na stranu greska, ajde, desava se (doduse ne ukoliko si ozbiljan golman), ali on konstantno prima golove u blizi ugao. Drugo, Dzaka pusta igraca da protrci pored njega i da nam gol. Trece, kako bre Svonsijev igrac uspe onako da zakuca gol dok tri Arsenalova igraca stoje kao da nema nikog u precniku od 30 posto? I cetvrto, igras protiv bunker ekipe, dovedes Mikija i on ti sedi na klupi zbog Elnenija i Ivobija.

avatar
II Plava Horda II
Tuesday, 30.01.2018
23:44

Koje li ce pasce u Welsu dobiti ime Gunner :DDD Arsenal ako misli da postane najbolji tim na severu Londona ne sme vise da dozvoljava ovakvo prasenje. Swonsi lagano opravdao ulogu favorita. Sta reci za Mikija? Murinjo po ko zna koji put nasankao Wengera :DDD

avatar
_mladen_
Wednesday, 31.01.2018
00:08

Brate polako, Miki je tek dosao i oni su dobili dobrog igraca.

avatar
II Plava Horda II
Wednesday, 31.01.2018
13:43

Taj Miki da je nesto valjao nebi ga Junajted ni pustao, njegovo je proslo.

avatar
Непобедиви
Wednesday, 31.01.2018
00:11

Mnogo je simpaticno to sto mislis da nekog vredja to sto neki random likovi daju imena kucnim ljubimcima po Arsenalu :) Eto, npr., Kasorlin pas se zove Messi :)

avatar
jack wilshere
Tuesday, 30.01.2018
23:44

Nadam se da je Auba vec potpisao, jer ako nije, a vidio je ovo veceras, pozeljece da se vrati u St Etien, prije nego kod ovih luzera.. Fuuujj..

avatar
HakunaMatata
Tuesday, 30.01.2018
23:44

Posle radovanja sto dolaze Mikitarijan i Obamejang, samar i vracanje u realnost...Shvatis da je i dalje Venger trener i da tu nema napretka pa makar mu doveo i Mesija...Coveka treba isutirati iz kluba...Ja se nadam da Ivobi ima i drugi posao pored ovog amaterskog bavljenja fudbala, da moze da zaradi neki dinar i prezivi...Mustafi, Beljerin, Dzaka, Elneni, Remzi, Ivobi, igraci koji bi tesko izborili mesto i u Svonsiju...Ceh takodje katastrofalan ali njega su stigle godine, nije krs igrac kao nabrojani...Venger ceka 76 minut da bi zamenio Ivobija xD Gubis 2:1 a Ziru se zagreva sat vremena i ne ubacujes ga...Ne znam sta treba uraditi ovaj covek pa da ga najure, jedino da ispadnu iz lige...Radovao sam se jer stize Obamejang ali ne verujem da ce nesto promeniti sve dok je Venger na klupi...Da je pametan da hvata prvi let nazad za Dortmund...