Vrhunac drame, gol razlika odlučila o novom članu Bundeslige!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 19.05.2019.
17:40
Izvor: Sportske.net

Keln je svoj deo posla obavio ranije, a gol razlika je odlučila ko će uz "Jarčeve" u Bundesligu.

Epa/Friedemann Vogel
Epa/Friedemann Vogel

Povezane vesti

Pravu dramu imali smo u poslednjem kolu nemačke Cvajte, pošto je poslednjih 90 minuta sezone trebalo da da odgovor na pitanje ko će uz Keln u elitni rang takmičenja.

"Jarčevi" su još ranije osigurali ekspresan povratak u Bundesligu i to sa prvog mesta na tabeli, a za drugo su se borile tri ekipe.

Do poslednjeg kola vladala je velika neizvesnost i na kraju je gol razlika dala prednost ekipi Paderborna koja je uprkos današnjem porazu u Drezdenu obezbedila plasman u Bundesligu.

Klub koji se 2014. godine prvi put u istoriji plasirao u Bundesligu ekspresno je eliminisan, a zatim je u sezoni 2016/17 jedva izborio opstanak u trećoj ligi!

Prošle sezone bio je drugi u trećoj ligi, izborio povratak u Cvajtu, a danas i novu promociju i to u elitni rang takmičenja.

Šansu da se kroz baraž plasiraju u Bundesligu imaće fudbaleri Union Berlina koji su danas odigrali nerešeno sa Bohumom (2:2).

Rival Union Berlina u baražu biće Štutgart.

Hamburg je serijom loših rezultata u završnici Cvajte ostao bez šanse da se ekspresno vrati u Bundesligu, pa će i naredne sezone igrati u drugom rangu takmičenja.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke