Vraća nam se Serija A (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
subota 19.01.2019.
11:39
Izvor: Sportske.net

Pauza završena, danas se otvara drugi deo šampionata...

Epa/Simone Arveda
Epa/Simone Arveda

Povezane vesti

Nakon tri nedelje, nastavlja se italijanski šampionat, prošlog vikenda na programu je bio kup, sada je Serija A na meniju, u sredu smo u Džedi videli pobedu Juventusa u Superkupu, pa će kolo trajati do ponedeljka, kada će na teren i Milan i "Bjankoneri".

Danas drugi krug prvenstva otvaraju Roma i Torino. Rimljani žele pobedu, za njih, ovo je novi početak, Kolarov je govorio o tome, moraju u seriju trijumfa kako bi se vratili u bitku za Ligu šampiona. Džeko je oporavljen, igraće od početka, Florenci i De Rosi su van stroja, na drugoj strani "Bikovi" imaju problema u odbrani, Lijanko Vojinović će igrati od početka.

Danas Udineze čeka Parmu koja je u mnogo boljoj poziciji, ušuškana u sredini tabele, a u večernjem terminu Inter traži pobedu protiv opasnog Sasuola. Izuzev Keite, domaćin kompletan, kod gostiju nema De Frančeska, Đuričić će verovatno na klupu, Babakar će predvoditi napad gostiju.

Sutra na matineu Frozinone koji se davi dočekuje odličnu Atalantu, Fiorentina sa Milenkovićem u timu, posle trijumfa u kupu protiv Torina je domaćin Sampdoriji za koju će Gabijadini, povratnik iz Engleske počinje na klupi.

SPAL i Bolonja igraju za zlatne bodove u borbi za opstanak, poraz bi verovatn značio smenu za Pipa Inzagija. Kaljari čeka Empoli u kome nema Krunića i Benasera zbog suspenzije, trener Jakini ima problema sa povredama.

Derbi je u Napulju, gostuje Lacio sa Sergejom, Marušić je suspendovan, ali mnogo veći peh je izostanak Kulibalija, Insinjea i Alana u redovima Napolitanaca.

Kako rekosmo, u ponedeljak Đenova dočekuje Milan, Pjontek neće igrati ne zbog transfera među "Rosonere" već jer je suspendovan, na drugoj strani nema Romanjolija, Kesija i Kalabrije. Lazović počinje u redovima domaćih.

Kolo zatvaraju na "Alijancu" Juve i Kjevo, Bentankur i Mandžukić su povređeni, Pjanić suspendovan, Alegri će posle osvojenog Superkupa mešati karte, počinje Bernadeski, uz Dibalu i Ronalda, igraće Kedira i Emre Džan na sredini, a Kanselo će na klupu, kao i Kjelini, šansu od prvog minuta dobijaju Rugani i De Šiljo.

Parovi:

Subota:

Roma - Torino 15:00
Udineze - Parma 18:00
Inter - Sasuolo 20:30

Nedelja:

Frozinone - Atalanta 12:30
Fiorentina - Sampdorija 15:00
SPAL - Bolonja
Kaljari - Empoli 18:00
Napoli - Lacio 20:30

Ponedeljak:

Milan - Đenova 15:00
Juventus - Kjevo 20:30

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke