Vlahović otvoreno - hoće li napustiti Firencu, da li očekuje Tumbin poziv i ko mu je fudbalski idol?

Autor: Ivan Cvetković
petak 21.02.2020.
12:39
Izvor: Sportske.net, Politika

Srbin zavredeo pažnju najvećih klubova u Italiji.

EPA-EFE/SIMONE ARVEDA
EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Povezane vesti

Fudbaler Fiorentine Dušan Vlahović uživa u Italiji gde je od početka 2020. godine već postigao pet pogodaka.

Na Apeninima ga mnogi porede sa Zlatanom Ibrahimovićem, ali mladi napadač je u intervjuu za Politiku istakao da ga interesuje samo način kako može da napreduje.

"Naravno da takvo poređenje prija, posebno mladim igračima. Međutim, moj cilj je da još više radim i napredujem. Zlatan jeste moj fudbalski idol, ali ako bi gledali fudbalsku profesionalnos i samo razmišljanje na terenu, onda je to sigurno Kristijano Ronaldo. Divim se njegovim fudbalskim majstorijama", otkrio je Vlahović.

U Fiorentini mu se našao još jedan bivši fudbaler Partizana, Nikola Milenković.

"Bleki je bio tu kada mi je bila najpotrebnija podrška. Dao mi je najbolje saveze, dosta mi je pričao o životu i zahtevima u Italiji. Ne mogu da mu to zaboravim. Zahvalan sam mu na tome zauvek", istakao je talentovani napadač koji je potom progovorio i o eventualnom odlasku iz Firence budući da ga traže veliki italijanski klubovi.

"Još ne razmišljam o odlasku iz Firence. Mlad sam i željan dokazivanja. Hoću da igram, a ne da odem negde i sedim na klupi. Svestan sam da moram još mnogo da treniram, da budem još bolji nego što jesam", rekao je Vlahović.

On je svojim odličnim igrama u Fiorentini istakao ozbiljnu kandidaturu za poziv u seniorski nacionalni tim Srbije.

"Svako se potajno nada pozivu. Bila bi mi velika čast da zaigram za najbolji tim Srbije. Ako do tada bude stigao poziv biće dobro, a ako ne, nastaviću još više i bolje da radim, da bih jednog dana zauslužio i taj poziv", smatra Vlahović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke