"Viola" maksimalna, Milenković standardan

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 02.09.2018.
20:02
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Fiorentine upisali su i drugi trijumf od starta sezone.

Beta/Maurizio Degl'Innocenti/ANSA via AP
Beta/Maurizio Degl'Innocenti/ANSA via AP

Povezane vesti

Na "Artemio Frankiju" je u okviru drugog kola Serije A gostovao Udineze, domaćin je slavio sa 1:0 (0:0).

Prvu dobru priliku videli smo u 23. minutu, kada je Ejserik sjajno izveo slobodan udarac, ali je lopta prozujala pored leve stative protivničkog gola.

Pred kraj prvog dela igre, Kjeza se prošetao kroz odbranu gostiju, ali je šutirao po sred gola, Skufet mu je skinuo udarac i sačuvao mrežu.

U nastavku, nakon pet minuta igre, Žerson preti glavom nakon kornera, ali je za malo bio neprecizan.

Desetak minuta nakon prilike u kojoj se našao Brazilac, ponovo preti ekipe iz Firence, ovoga puta je šutirao Birađi iz dobre pozicije, ali je i on poput Žersona bio neprecizan.

A onda, u 73. minutu, nakon asistencije Kjeze, vezista Benasi trese mrežu "Zebri" za vođstvo Fiorentine od 1:0. Sjajno je šutirao iz nezgodnog ugla vezista "Viole", golman Udinezea nije imao šanse.

Prvu pravu priliku gosti su napravili u 88. minutu, Fofana je pripretio nakon kornera, ali je njegov udarac glavom otišao pored gola domaće ekipe.

Mogla je Fiorentina u završnici i do ubedljivije pobede, pretio je Kjeza u 90. minutu, ali je Skufet dobro intervenisao, da bi golman Udinezea uspešno sačuvao mrežu i nakon pokušaja Daboa u četvrtom minutu nadoknade.

Na kraju zaslužena pobeda Fiorentine, za koju je čitav meč odigrao Nikola Milenković, Vlahović je presedeo na klupi. "Viola" nakon dva kola maksimalna, Udineze ima i meč više, ali dva boda manje.

Fiorentina: Lafon (Dragovski), Milenković, Pecelja, Ugo, Birađi, Benasi, Fernandes, Žerson (Dabo), Kjeza, Simeone, Ejserik (Pjaca)

Udineze: Skufet, Larsen, Trust-Ekong, Najtinkg (Vizeu), Samir, Fofana, Behrami (D'Alesandro), Puseto (Teodoričik), De Pol, Maćis, Lasanja

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke