Vilotić grabi na Ligi šampiona

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 23.03.2015.
09:06
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Jang Bojsa ubedljivi protiv Ciriha u derbiju 25. kola švajcarskog prvenstva.

sfl.ch
sfl.ch

Povezane vesti

Fudbaleri Jang Bojsa pobedili su Cirih sa 3:0 u derbiju 25. kola švajcarskog prvenstva, a sjajnu partiju u tom trijumfu prikazao je Milan Vilotić.

Jang Bojs je poveo preko Giljoma Oroa u 12. minutu, da bi Leonardo Bertone udvostručio prednost na isteku pola sata igre. Oro je postavio konačan rezultat u 58. minutu, svojim drugim golom, kada je bio precizan iz penala.

Tim iz Berna je gotovo rutinski došao do trijumfa, a pomoglo mu je i to što su gosti od 45. minuta igrali sa igračem manje, posle isključenja Jasina Čihaouija.

Vilotić je sjajno odradio posao u odbrani, najzaslužniji je što je Cirih vrlo malo vremena proveo na polovini Jang Bojsa i što je imao samo dve prilike za gol.

Zahvaljujući 14. pobedi ove sezone, Jang Bojs je napravio veliki korak ka Ligi šampiona naredne sezone. Vilotić i saigrači su na drugom mestu, sa sedam bodova ispred Ciriha, koji je trećeplasiran, a isto toliko im beži vodeći Bazel.

Kao u svim evropskim ligama, i u švajcarskom prvenstvu sledi pauza zbog učešća reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. Naredni meč fudbaleri Jang Bojsa igraju na gostovanju Vaduzu 3. aprila.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke