Vilji se ne ide u penziju

Autor: Boban Filipović
sreda 03.05.2017.
15:58
Izvor: Sportske.net

'El Guaje' ne planira da se ppovuče još neko vreme, iz Njujorka stiže potvrda da je pristao na produžetak saradnje sa 'Građanima'.

Beta/AP Photo/Frank Franklin II
Beta/AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Fudbalski klub Njujork Siti se pohvalio da je završio veliki posao.

David Vilja je potpisao novi ugovor i biće strah i treet za golmane u MLS ligi i naredne sezone.

"Pre tri godine je započet jedan vrlo interesantan projekat, a meni je pripala velika čast da bude prvi kapiten. Kada se prisetim tih dana uviđam da smo konstatno rasli u svakom pogledu. Presrećan sam zaista, obožavam ovaj klub, obožavam ovaj grad, osećam da mogu još uvek da igram na zadovoljavajućem nivou i naravno da sam momentalno pristao da potpišem novi ugovor."
rekao je najbolji strelac reprezentacije Španije svih vremena i bivši napadač Barselone, Atletiko Madrida, Valensije, Saragose i Sportinga iz Hihona.

Zadovoljstvo nisu krili ni trener Patrik Vijera, kao i sportski diretkor Klaudio Rejna, koji su hvalili na sva usta iskusnog Španca, ocenjujući ga kao jednog od najznačajnijih igrača za poularizaciju fudbala u Njujorku i Sjedinjenim Američkim Državama.

Zanimljivo, Vilja je dao prvi gol na 'Jenki' stadionu i doneo prvu pobedu Njujork Sitiju u klupskoj istoriji. Na ukupno 70 odigranih mečeva za 'Građane' bio je strelac 46 puta, a u svojoj drugoj sezoni 'preko bare' bio je MLS MVP.

Pre nekoliko dana 'El Guaje' je lobom sa preko pola terena protiv Filadelfije ponovo uperio reflektore celog sveta na sebe.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke