Viljareal slavio protiv rasterećene Valensije, "Žuta podmornica" na korak od LE

Autor: Nikola Miloradović
subota 05.05.2018.
22:46
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Viljareala upisali su vredan trijumf u 36. kolu španske Primere.

Beta/AP Photo/Alberto Saiz
Beta/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

Viljareal je slavio na stadionu "De la Keramika" rezultatom 1:0 (0:0) protiv Valensije, kojoj je Bilbao danas obezbedio plasman u Ligu šampiona.

Prvu priliku su u 25. minutu imali gosti, ali je Asenho odbranio udarac najboljeg strelca "Slepih Miševa" Rodriga.

Pred kraj prvog dela igre dve velike šanse za Karlosa Baku, najpre ga je odlično pronašao Čerišev u 41. minutu, ali je Kolumbijac iz neposredne blizine poslao loptu preko gola.

U 44. minutu nova prilika za pozajmljenog igrača iz Milana, primio je loptu u kaznenom prostoru rivala, ali je ponovo šutirao preko gola.

Nije bilo preterano zanimljivo u nastavku, Viljareal je bio bolji rival, a to je uspeo da materijalizuje tek u 86. minutu, kada je centaršut Trigerosa iz slobodnog udarca kapiten Gaspar pretvorio u pogodak.

Kao što smo napisali, Valensija je i pored poraza overila plasman u Ligu šampiona naredne sezone, dok je Viljareal sada na korak od plasmana u Ligu Evrope. Šesti su na tabeli sa 57 bodova, imaju osam više od osmoplasiranog Hetafea, oba tima imaju još tri utakmice do kraja šampionata.

Nešto ranije odigran je i duel između Selte i prežaljenog Deportiva, meč je okončan bez pobednika, rezultatom 1:1 (1:0).

Igrao se 13. minut, kada su domaći poveli, strelac je bio Maksi Gomez.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, u 70. minutu Danijel Vas je povisio na 2:0, ali je njegovo pogodak poništen zbog ofsajd pozicije.

I kada se činilo da će Selta slaviti, bivši igrač Arsenala Lukas Perez postiže gol u prvom minutu nadoknade, na asistenciju Andonea i postavlja konačan rezultat.

Selta je 12. na tabeli Primere sa 46 osvojenih bodova, dok je Deportivo 18. sa 29. Ekipa iz Korunje je još u prošlom kolu izgubila šanse da se zadrži u eliti, pa će zajedno sa Las Palmasom i Malagom u Segundu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke