Videoton u krizi - Danko promašio penal, kazna stigla u nadoknadi

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 09.12.2017.
18:20
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Mađarske vezao drugi uzastopni poraz i dao šansu Ferencvarošu da preuzme čelo tabele nakon 19. kola.

Epa/Caroline Blumberg
Epa/Caroline Blumberg

Povezane vesti

Poraz koji je ekipa Marka Nikolića doživela u derbi susretu sa Ferencvarošem očigledno je ostavila traga na igrače Videotona. Videšampion Mađarske danas je poražen od tima koji se bori za opstanak.

Videoton je kao gost izgubio od Haladaša rezultatom 1:0 (0:0) i tako dao šansu Ferencvarošu da posle 19. kola preuzme lidersku poziciju na tabeli.

Domaći su u pretposlednjem minutu prvog dela igre imali šansu da iz penala stignu do vođstva ali je Mario Nemet bio neprecizan pa u prvom poluvremenu nije bilo golova.

Nakon samo deset minuta igre u nastavku Videoton je dobio priliku da sa bele tačke povede ali je Danko Lazović izrastao u tragičara pošto nije uspeo da realizuje najbolju priliku na utakmici.

Kazna je bila brutalna, stigla je u drugom minutu nadoknade vremena. Pobedonosni gol za Haladaš postigao je Karol Mesaroš tako da će Ferencvaroš u slučaju remija ili pobede u susretu sa Vašašom preuzeti prvo mesto na tabeli mađarskog šampionata.

Videoton se posle drugog vezanog poraza, trećeg od početka sezone, nalazi na vodećoj poziciji sa 38 osvojenih bodova, koliko ima i Ferencvaroš sa utakmicom manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke