Vest Hemu samo novčana kazna i ukor!

Autor: Beta Beta
četvrtak 05.02.2015.
07:50
Izvor: Beta

Svetska fudbalska federacija (FIFA) novčano je danas kaznila Vest Hem zato što je u tim za meč FA kupa uvrstila Dijafru Sakoa, koji se povukao iz svoje reprezentacije na Kupu afričkih nacija rekavši da je povređen.

Beta/AP Photo/Nick Potts, PA Wire
Beta/AP Photo/Nick Potts, PA Wire

Povezane vesti

Sako se povukao iz tima Senegala pre početka KAN, 17. januara, navodeći povredu ledja, ali je ušao sa klupe za rezervne igrače za Vest Hem u meču četvrtog kola protiv Bristola 25. januara. Tada je postigao i pobednički gol.

FIFA je ukorila i klub i igrača, i kaznila je Vest Hem sa 100.000 franka, iako je kazna za "čekićare" mogla da bude mnogo oštrija.

FIFA je navela da je Vest Hem prekršio pravilo o puštanju igrača na reprezentativne mečeve, ali je ocenila da nije prekršio pravilo do te mere da meč bude registrovan službenim rezultatom za Bristol.

"Pitanje eventualne dalje kazne treba sada da razmotri telo pod čijom nadležnošću je odigran meč, odnosno Fudbalski savez Engleske (FA), i da vidi koliko je to u skladu sa njegovim propisima", navodi se u saopštenju FIFA.

FA je ranije saopštila da je Sako imao pravo nastupa prema njenim pravilima.

Bristol je saopštio da je razočaran odlukom FIFA i da "razmatra svoje mogućnosti".

Fudbalski savez Senegala žalio se FIFA da je Vest Hem kazao da Sako zbog ledja ne može da igra, ni da putuje avionom. Senegal nije uspeo da se plasira u drugu fazu takmičenja.

"Nismo prekršili nikakva pravila ili propise. Izuzetno sam razočaran reakcijom Senegala", rekao je prošle nedelje trener Vest Hema Sem Alardajs.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke